Dobrze odświerzę trochę temat bo przeżyłem właśnie załamanie nerwowe. Otóż nikt nie robi TV LCD 17 cali... 16 i owszem są... a potem zaraz 19... Jeszcze z małą aberracją po drodze pod tytułem 18.5 ale to kit - to naprawdę 19...
19 jest za duży do tej obudowy - zwyczajnie się nie mieści bokami - jak rozebrać panel ze wszystkich ramek to prawie ale trzeba ostro szlifować. A 16-ka - jakieś maskownice trzeba by dorabiać - ogólnie trochę kijowo będzie to chyba wyglądać.
Więc tak - przypuścmy że rozebrałem sam PANEL. Składa on się z samego LCD w postaci półprzezroczystej szyby, podświetlacza i nieszczęsnego kontrolera który nie gada z tunerem. Teraz pytanie:
czy na tym poziomie da się coś zrobić - tzn. kontroler od mniejszej (lub większej) "szyby" zaadoptować do tej. Czy kontrolej od panelu 16 cali wyświetli coś poprawnie na takim 17? Ogólnie z samej szyby do kontrolera idzie masa końcówek, przypuszczam że sterują poszczególnymi liniami wyświetlacza, ale nie mam pojęcia jak to pożenić z inną płytką, tym bardziej że nie wszystkie są podłączone - są odtępy co kilka.
The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem