atari classic napisał/a:Seban mam ci podać linki i zacytować okrzyki miłości wznoszone podczas promowanych przez Wyborczą, TVN i autorytety, demonstracji "młodych, wykształconych z dużych miast" takich jak Taras? Drzazgę w cudzym oku dostrzegasz, ale belki we własnym nie widzisz. Typowe.
widzę tutaj pewną ciekawą zależność... ale od początku... informuję iż mam równie głęboko w poważaniu to co mówi TVN, wybiórcza, czy inne media czy to związane z twoją stroną barykady czy jakąkolwiek inną. Od razu zakładasz że muszę być typowym lemingiem który jest wyznawcą TVN, w dodatku mam pewnie zapędy aby zostać wzorowym ruskim agentem? czyż nie? A wszystko dlatego że nie zgadzam się z jedynie słuszną prawdą, przynajmniej z tym co Ty uznajesz za jedynie słuszną prawdę. Typowe ;-)
atari classic napisał/a:Przepraszam bardzo, a kto tak o Lechu Kaczyńskim pisał i mówił? Kto wynajdował i z lubością publikował najbardziej nieudane i ośmieszające go fotografie? Czyż nie oświecone i po europejsku kulturalne media mainstreamowe? Jakoś dziwnie po jego śmierci nagle znalazło się tysiące normalnych fotografii przedstawiających go z małżonką jako normalnych i ciepłych ludzi. Monika Olejnik to nawet pozwoliła sobie zapłakać na wizji. Wiesz, nawet małpę można wytresować tak, żeby reagowała w określony sposób. Lech Kaczyński miał jedną zasadniczą dla salonu wadę. Otóż był pierwszym po upadku komuny, Prezydentem Polski, który nie był zarejestrowany jako tajny agent. Natomiast co do wyśmiewanego bohaterstwa. Miałeś kiedyś okazję rozmawiać z Gruzinami? Jeżeli będziesz miał to zapytaj ich z czym im się kojarzy Polska i co myślą o Lechu Kaczyńskim. Bohater to dla nich mało powiedziane, ale polskie media wytresowały ciemne masy, że obrona Gruzji to przecież były jaja. No to teraz lemingi chodzą i powtarzają te farmazony gdzie tylko mogą.
A to już słyszałem, powtarzasz, a właściwe cytujesz to samo źródło (Radio Maryja? Gazeta Polska?) Dlaczego tak mówię? Bo już to samo słyszałem od mojego serdecznego przyjaciela który stał się dzięki kościołowi, wielbicielem jedynie słusznej prawdy głoszonej przez jedynie słuszne prawicowe media mówiące jedynie słuszną prawdę :D
atari classic napisał/a:Ależ było dokładnie na odwrót. Przecież to Wyborcza z TVNem od początku, usilnie i ramie w ramię z ruską propagandą, kreowały wersję o naciskach i winie polskich pilotów. Zerknij sobie powyżej na post truba. Masz tam podane w formie pytań "lajf motiwy" Wyborczej i TVN, które przez 2 lata wkładały je pracowicie lemingom (doskonały termin w pełni oddający zachowanie tej bezrozumnej masy) do ich ograniczonych mózgowniczek. A ile z tych sensacji okazało się być prawdą? Bolesne pytanie retoryczne, wiem.
Bolesne chyba dla Ciebie biedaku :) Spać po nocach z tego powodu nie możesz? Straszne... właśnie z powodu ludzi którzy postępują tak jak Ty, zostanę lemingiem bo obrzydzasz mi wszystko... niechęć mnie bierze i obrzydzenie do takiej postawy którą prezentujesz i sposobu w który usiłujesz mówić. Pewnie jeszcze uważasz się za wzorowego polaka, katolika reprezentującego wzorowo pozostałe 99,9% społeczeństwa. Brak szacunku dla osób prezentujących inne poglądy niż ty... jakież to polskie :D Gotuj się w swoim kociołku wypełnionym oparami absurdu. Mi nic do tego i również rozmowa z Tobą dla mnie nie ma większego sensu. Bo przecież dostąpiłeś zaszczytu poznania prawdy absolutnej i wiesz wszystko najlepiej. Żyj w pokoju.
atari classic napisał/a:Zaraz, zaraz…ale czyż to nie Tusk ściskał się z Putinem w Smoleńsku. Czyż oficjalna propaganda nie trąbi nam codziennie jak to niby po nieudolnych rządach Kaczyńskiego, teraz mamy najlepsze w historii stosunki z Rosją i cały świat się z nami liczy. Efekty tych propagandowych bzdur właśnie widzimy w całej okazałości. Jeżeli zachowujesz się jak pętak i tchórz to świat tak cię postrzega i traktuje. Nie mówiąc już o Rosji, która każde ustępstwo zawsze traktowała i będzie traktować jako objaw słabości. Ale piłkarzyki od Tuska, dopiero teraz się o tym przekonały.
Znowu Ci się coś pomyliło... założyłeś że skoro piszę o PiS-wsich pachołkach, uważam Klechy i polski kościół za zorganizowaną mafię to muszę być wielbicielem Tuska, lewakiem, lemingiem, wykształciuchem, i dziadem który ma spieprzać ;D Znowu Ci się "jadek" ulał... musiałeś powtórzyć kolejną mantrę serwowaną Ci przed jedynie słuszne i prawdziwe media przedstawiły? (tak, wiem wiem, powtarzam się, bo już niejednokrotnie Ci to mówiłem).
Właśnie dzięki takim osobom jak Ty większość chodzi do urn wybierać "mniejsze zło" które potem okazuje się taką sama kupą gówna, lub ma w głębokim poważaniu wybory. Czytając twoje wypowiedzi utwierdzasz mnie w przekonaniu że należy się od tego wszystkiego trzymać z daleka, z ogromnym dystansem, bo nic ale to nic dobrego z tego wyjść nie może.
atari classic napisał/a:Bardzo słuszna konstatacja. Tyle tylko, że tak się składa, iż za flotę dla naszych VIPów to odpowiada Kancelaria Premiera. Tak więc z pretensjami to do miłościwie nam panującego Tuska i jego przybocznego Arabskiego, któremu włos z głowy nie spadł. Ba, został nawet za swój brak kompetencji nagrodzony przez Tuska, podobnie jak szef BORu, przez Komorowskiego. Takiej klasy przywódców teraz oto mamy.
ooo... to teraz jest winna kancelaria premiera? A czym zajmowała się kancelaria Pana prezydenta? Jakby się udało im wylądować to odtrąbiono by sukces i sprawność organizacji wyprawy do smoleńska przez kancelarię prezydenta, ale jak walnęli z hukiem to nagle winna jest kancelaria premiera?
Pomijam już słuszność winy, nie mam zamiaru tego nawet zgłębiać (właśnie między innymi dzięki tobie). Chodzi mi o twój sposób myślenia. Jak coś nie wyszło po twojej/waszej myśli to winni są "oni", a jak coś przez przypadek wyjdzie to sukces zawdzięczasz sobie/naszym.
pozdrawiam cię serdecznie i żegnam :) taplać się z tobą dalej w tym bagienku nie zamierzam. Teraz widzę że zupełnie nie potrzebnie się odzywałem.
Ostatnio edytowany przez seban (2012-04-12 19:17:24)