Pin: mimo wszystko nie wystarczy byle czego zrobic i skonwersic, zeby to dobrze wygladalo na Atari, to tez wymaga umiejetnosci - tzw."chamskie" konwersy wygladaja koszmarnie i tandetnie.
Mikey: Ja bym wyniki QP2k3 skomentowal tak:
Rythcerz - tutaj nie liczyla sie technika, lecz watek - praca wygrala ze wzgledu na podobizne Pinokia - a sprawa formatu jest drugorzedna i tak by wygrala - pamietacie Draconowa podobizne Vasca ? Gdyby byla wystawiana na tym party, to tez by wygrala, pomimo, ze jedna grafa to TIP, druga to CIN.
Caleb - piekna pikslowka - zasluzone wysokie miejsce, widac pikslowke atarowska. I to dobrze zrobiona.
Obiad - doceniony zostal pomysl w wymiarze artystycznym.
Katol attack - na poczatku sadzilem, ze to konwersja. Jednak gdy w wynikach dojrzalem nick Anj, to jasnym sie stalo, ze to pikslowka - tym samym utwierdzilo mnie to w przekonaniu, ze praca pikslowana moze rywalizowac z konwertowana - inny przyklad to ww juz prace Dracona.
Pomijajac ewidenty kicz pracy "MadMan" (to juz jest tzw. chamska konwersja - zero rysowania, fotoszopy etc), to musze wspomniec jeszcze o pracy "Dziad sie jara" - IMHO Dracon musial to wypuscic "dla jaj", bo to wyglada tandetnie, a nikt chyba nie zaprzeczy, ze Dracon potrafi robic bardzo dobre grafiki, a ta nosi znamiona "chamskiej konwersji".
Zreszta spolecznosc sama to ocenila wlasciwie... podobnie jak pikslowke pt.: Krowa ;)
Poniewaz atarowscy scenowicze potrafia myslec (patrz wyniki) stad bylem zwolennikiem "pojedynczego" Gfx compo.
Po raz kolejny zaznaczam, ze nic nikomu nie narzucam, to jest moja opinia.