Dostałem w niedziele takie oto coś od Paypal'a
Firma PayPal nieustannie pracuje nad zapewnieniem bezpieczeństwa, regularnie monitorując konta w swoim systemie. Sprawdziliśmy ostatnio Twoje konto i potrzebujemy dodatkowych informacji, które umożliwią nam świadczenie bezpiecznych usług. Zależy nam na jak najszybszym przywróceniu normalnego statusu konta. Przepraszamy za niedogodności.
19 lut 2012: Na Twoje konto PayPal wpłynęły w tym roku kalendarzowym płatności w łącznej kwocie co najmniej 1800 EUR, zbliżasz się więc do rocznego limitu odbioru płatności, który wynosi 2500 EUR. Od klientów, którzy przekroczą ten limit, firma PayPal zbiera pewne informacje, do czego jest zobowiązana na mocy przepisów Unii Europejskiej dotyczących zapobiegania praniu brudnych pieniędzy. Więcej informacji na temat wymaganych czynności można znaleźć w Centrum rozstrzygania.
------------
Konta nie zablokowali - co jedynie nie mogłem go zamknąć. Dali 140 dni na podesłanie dwóch dokumentów.
Podesłałem im skan dodowdu, prawka i rachunek z UPC. I po dwóch dniach konto drugi raz zostało zweryfikowane (wcześniej wskazując rachunek bankowy gdzie były przesyłane 3 małe sumy pieniędzy).
Co sie zmieniło. Nie ma już limitu rocznego , przynajmniej go nigdzie nie widzę.
Dostałem jeszcze takiego meila:
Twoje konto odzyskało normalny status
Szanowny Użytkowniku! (Adresatem tej wiadomości jest ................).
Sprawdziliśmy już Twoje konto i przywróciliśmy jego normalny status.
Doceniamy Twoją cierpliwość i dziękujemy za pomoc w naszych staraniach
o
to, aby system PayPal był najbezpieczniejszym i najbardziej zaufanym
rozwiązaniem w dziedzinie płatności internetowych.
Z poważaniem
Magdalena
PayPal
"wszystko się kiedyś kończy......."