@gepard wielu takich jest, ja narazie byłem wyzywany gdy nie chciałem wysłać za pobraniem komuś kto miał 0 komentarzy i niecałe 3 dni zarejestrowane konto.
Pokazuje to tylko chamstwo tych osób.
@Lt_Bri - co do poświęconego czasu (czyli np. wypucowanie przedmiotu, zdjęcia, drobna obróbka zdjęć, tekst do aukcji to powinno być kosztem przedmiotu), koszt przesyłki chyba jasno dotyczy przesyłki czyli np. pakowanie przedmiotu (powiedzmy 1zł - bywa różnie ale powiedzmy że tyle kosztuje koperta bąbelkowa, koszt przesyłki - powiedzemy jakieś 4,5zł i niech będzie ten koszt dotarcia na pocztę np z 1-2zł, bo nikt mi nie powie, że sprzedając np 15 przedmiotów za każdym razem jeździ z jedną przesyłką).
Stracony czas to tak jak w sklepach doliczać się powinno do towaru - jak wchodzę do zwykłego sklepu to przecież kupując towar z ceną na towarze nie dolicza mi się np 2zł za to że ten towar musiał mi ktoś np podać z półki.
Z odbiorem osobistym bywa różnie - niektóre osoby prowadzą działalność np w swoim garażu przy domku i czasami może lepiej pozostać tylko przy wysyłce towaru, ale pośredników sam omijam szerokim łukiem.
Najwięcej aktualnie zarabia się na przesyłkach małych rzeczy (głównie widzę to w telefonach komórkowych), typu części obudowy, ładowarki, folie, baterie itp. Gdzie przedmiot za 9,99zł a przesyłka za 12zł i za każdy kolejny przedmiot w przesyłce 2zł i max można kupić 5 bo nie zmieści się więcej w przesyłce, jakby kartonu nie można było użyć.
Pewnie dlatego Allegro zrobiło sortowanie nie tylko po cenie ale i po cenie razem z wysyłką.