Odp: Kiepska sytuacja w kraju a będzie gorzej.
Bitman: chyba we Francji :p
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
Strony Poprzednia 1 … 40 41 42 43 44 … 399 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Bitman: chyba we Francji :p
chyba nie wiesz jak to wali gdy kwitnie :]
;) hehe
No ładnie się uśmiałem czytając te pseudoanalizy preferencji wyborczych mieszkańców ściany wschodniej. I jak to tam dalej szło...że niby korelowanie faktów. BUHAHAHA!!! No cóż, ale czego się spodziewać po sensacyjkach rodem z Onetu lub Wirtualnej Polski. Zabrakło tylko tvn-owskiego hasła-wytrychu dla ociężałych umysłowo, czyli "młodych wykształconych z dużych miast". Niektórym piekielnie trudno wyłączyć tryb trollowania, bo musieliby wtedy zacząć myśleć głową zamiast dupą, co mogłoby sie okazać zbyt bolesnym doświadczeniem.
Ostatnio edytowany przez atari classic (2012-01-18 18:09:37)
Prosimy zatem o konkretne linki do fachowych opisów powodów preferencji politycznych "ściany wschodniej"
aby wyjaśnić systematyczny i statystycznie podobny od lat rozkład głosów.
O np. tych: http://prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/index.htm
Ostatnio edytowany przez BartoszP (2012-01-18 18:32:35)
Uderz w stół, a nożyce się odezwą. Kolejny spec od internetowej wiedzy, co to gdy musi schylić się po książkę to cierpi niemiłosiernie. A najlepiej to jakby ktoś podał na tacy, bo samemu sięgnąć poza "onetową wiedzę" to przekracza już możliwości i jest takie trudne. To teraz geniuszu sensacyjnych linków internetowych, nałóż sobie na to mapę byłych rozbiorów Polski i być może dojdziesz do jakichś sensownych wniosków, chociaż dotychczasowe moje wrażenia z dyskusji z tobą nakazują mi zachować daleko posuniętą wstrzemięźliwość.
Ostatnio edytowany przez atari classic (2012-01-18 19:08:43)
Dlaczego kazdy niezgadzajacy sie z przedmowca twierdzi, iz ten troluje, jest onetowcem czy bratem michnika? Co tu sie u licha dzieje?!
atari classic: wychowalem sie na wschodnich terenach, znam ludzi tam zyjacych i zapeniam Cie, ze o rozbiorach juz nikt nie pamieta. Nie sa to kryteria, ktorymi kieruja sie przy wyborach. Sa za to uklady, ukladziki na szczeblu lokalnej wladzy. I wiadomo co sie z tym wiaze. Kazdy glosuje tak jak mu wygodnie i tak jak mysli, ze mu potem bedzie lepiej.
Nie mam zamiaru rozpisywac sie dalej na ten temat, gdyz sama mysl o tych publicznie rozmodlonych pajacach z pisu napawa mnie obrzydzeniem.
Edit: za tym bandyta tuskiem tez nie jestem.
Ostatnio edytowany przez mazi (2012-01-18 19:56:53)
mazi: taka teraz moda, nie zgadzasz sie z kims to ten ktos jest troll/hejter/czerwony/czarny/naziol - a czasem misktura z wymienionych.
Mazi litości! Poważnie sądzisz, że ludzie muszą bezpośrednio pamiętać zabory, żeby to miało wpływ na ich zachowania, tradycje, sposób wychowania, przekazywane wartości, podejście do państwa i religii itp? Naprawdę muszę tutaj pisać elaboraty o takich oczywistościach?
Rozbiory. Ja i moje pokolenie wiemy, ze byly. Czasem nawet chwalimy sie ze pochodzmy z Prusiech Wschodnich ;)
Po co w takim razie podajesz taki, imho, bzdurny argument z tym rozbiorem? Co do mojej wypowiedzi to bardziej chodzilo mi o to co napisales Baroszowi. A raczej o nim.
Ostatnio edytowany przez mazi (2012-01-18 20:30:27)
Argument z rozbiorami jest trafny. Poniemiecka infrastruktura jest dalej eksploatowana na śląsku. Gołym okiem widać, że tereny poniemieckie są zamożniejsze. Gdyby nie Niemcy to nie było by żadnej ściany (hehe, i metaforycznie i dosłownie :) ).
Odpal linka z postu BratoszP i zobacz, ze gruba wiekszosc z zaboru niemieckiego nie glosowala za 'prawdziwym' Polakiem, ktorym mieni sie pan na k. i mienil jego sp. brat. Natomiast ci ze wschodu nie chca rozwoju i cywilizacji wiec glosowali wprost odwrotnie.
:)
http://nadmorski24.pl/wiadomosci-6667/p … darmo.html
teoretycznie może pod celę trafić na piątaka razem z typami skazanymi na taką samą karę za ZNACZNIE poważniejsze przestępstwa, przecież oni go tam śmiechem zabiją jak się dowiedzą za co siedzi :)
Bitman:
http://nadmorski24.pl/kroniki-policyjne … danie.html
okazuje się że za samą uprawę znacznej ilości a w tym wypadku w szafce mogła suszyć się dżamba z ok powiedzmy 5-10 krzaczków jest 8 latek, dodatkowo za produkcję nastepne pare kratek :)
przy czym znaczna dla Temidy to jest chyba powyzej 5-ciu krzaków bo ten hurtownik z 72-ma doniczkami tez dostanie ósemkę:
http://nadmorski24.pl/kroniki-policyjne … skich.html
Ostatnio edytowany przez gepard (2012-01-18 22:03:05)
@atariclassic: buahaha rozbawiłeś mnie. idź posłuchaj swojej ulubionej toruńskiej rozgłośni :) gadasz jak dobrze wytrenowany kleryk, który ma kąsać i wpajać ludziom ciemnotę. a to wszysto okraszone piękną polszczyzną :) siej ciemnotę gdzie indziej.
Ostatnio edytowany przez grzeniu (2012-01-18 22:57:29)
grzeniu: jestescie siebie rowni - tj. rozmawiacie "tym samym jezykiem nienawisci", choc jakby z przeciwnych stron stolu ;)
Mazi litości! Poważnie sądzisz, że ludzie muszą bezpośrednio pamiętać zabory, żeby to miało wpływ na ich zachowania, tradycje, sposób wychowania, przekazywane wartości, podejście do państwa i religii itp? Naprawdę muszę tutaj pisać elaboraty o takich oczywistościach?
Jako geniusz wiedzy wszelakiej jeżeli znajdziesz taki wykres rozkładu głosów w wyborach na stronie PKW, to wyedytuję link abyś nie miał wyeksploatowanego argumentu "Onet". Trudno tez pokazać w Internecie obrazek np. z rocznika statystycznego.
Tu link do strony PKW ale nie pokazuje wyniku syntetycznie: http://wybory2011.pkw.gov.pl/wyn/pl/000000.html#tabs-1
A zresztą czego mamy szukać w książkach na temat wyniku. Ten jest jaki jest.
No to rozważmy różne teorie - równie poważne co twoje oczywiste oczywistości:
1. Ściana wschodnia głosuje na PIS bo jej lider pochodzi ze ściany wschodniej.
2. Ściana wschodnia głosuje na partię w której panuje zamordyzm a prezes jest nieusuwalny o ile nie "zejdzie". Dlaczego ? Bo wychowana jest w rosyjskiej kulturze gdzie zamordyzm jest najprostszym podejściem do życia - kto inny myśli, ja za nim podążam.
3. Ściana zachodnia głosuje zgodnie z opcją niemiecką, ściana wschodnia zgodnie z rosyjską czyli swój na swego - patrz pkt. 1 - tereny pruskie glosowały jak opcja niemiecka choć są na wschodzie.
4. Na zachodnie tereny Polski przesiedlono inteligencję ze ściany wschodniej i na wschodzie pozostała reszta - sorry za uogólnienie, nie mam na celu obrażać nikogo personalnie ale gdybam bardzo ogólnie.
5. Chrześcijaństwo wkraczało na tereny obecnej Polski od zachodu, na wschodzie dominowało pogaństwo.
6. Jak rewolucja bolszewików i mieńszewików tak i rewolucja PIS idzie od wschodu.
8. Ojciec dyrektor pochodzi z obszaru, który przynależał do imperium carskiego do roku 1918.
7. No i hit sezonu: Wszystko przez pogodę: http://www.publikacje.web4web.pl/mapa_wyborcza.html http://trygibald.salon24.pl/348004,9-x- … a-o-deszcz
I tak można ciągnąć i pisać epistoły o oczywistych oczywistościach.
A tak w ogóle, to jakoś ciągle słyszę/słyszymy inwektywy, że oglądamy/czytamy takie a nie inne media, że nie myślimy, że nie czytamy ale nigdy nie otrzymaliśmy konkretnej wskazówki gdzie są te "wartościowe" informacje, które nas niby oświecą.
Pokaż nam biednym maluczkim jakiś konkret. Choć jeden.
Edit:
Co do podejścia do Państwa po obu stronach Wisly, to tylko przypominam powstania na Śląsku i Wielkopolsce. Nie tylko styczniowe było.
Ostatnio edytowany przez BartoszP (2012-01-18 23:17:10)
grzeniu: jestescie siebie rowni - tj. rozmawiacie "tym samym jezykiem nienawisci", choc jakby z przeciwnych stron stolu ;)
100% ;)
no to teraz będziemy jeździć po 7,50 :)
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/leon-pa … omosc.html
a może nawet po 3,50 ;)
http://biznes.onet.pl/polska-szczesliwy … news-detal
[atariclassic mode on]
przepraszam jednoczesnie atariclassica, że nie wklejam linków z jego ulubionych stron :)
[/atariclassic mode off]
Ostatnio edytowany przez grzeniu (2012-01-19 00:10:04)
@BartoszP
Moje dotychczasowe wrażenia z dyskusji z tobą nakazywały mi zachować daleko posuniętą wstrzemięźliwość, jako że ostrości twoich poglądów nigdy nie zmącił nawet promil wiedzy w zakresie tematu na który się wypowiadałeś. No i tradycyjnie już, po raz kolejny, doskonale wpasowałeś się w rolę. Tak się zastanawiam jak eufemistycznie nazwać kogoś, kto nie potrafi zrozumieć prostego jak drut zdania, natomiast w desperackiej obronie potrafi spłodzić litą ścianę kompletnie bzdurnego tekstu. Na myśl przychodzą mi skojarzenia oscylujące pomiędzy infantylizmem a stanami patologicznymi objawiającymi się powolnością procesów myślowych. Dlatego też, nie będę ich artykułować. Czystą farsą jest natomiast fakt, iż nawet w tych 8 (w twym mniemaniu zapewne zabawnych) punktach wychodzi twoja zupełna ignorancja i brak oczytania. Przy czym mówiąc o oczytaniu mam tu na myśli poziom liceum. Nie wiem jakie szkoły kończyłeś, ale muszę ci powiedzieć, że w twoim procesie edukacyjnym musiało się po drodze wydarzyć coś wyjątkowo niefortunnego. Niedawno radziłem Gepardowi, żeby nie tracił na takich bystrzaków czasu, bo szkoda prądu. Tymczasem sam zastosuję się do własnej rady.
Wycinając inwektywy z twojego tekstu dostajemy jak zwykle 0 (słownie zero) merytorycznego tekstu.
Po raz kolejny proszę: podaj choć jeden link do jakiegoś tekstu, tytuł książki, cokolwiek konkretnego. JEDEN przykład. Taki, który w twoim mniemamniu jest słuszny i rozświetli umysły innych. Nie...nie doczekamy się zapewne...tylko obelgi zamiast argumentu. Juz Mazi Ci na to zwracał uwagę.
Tak się zastanawiam jak eufemistycznie nazwać kogoś, kto nie potrafi zrozumieć prostego jak drut zdania, natomiast w desperackiej obronie potrafi spłodzić litą ścianę kompletnie bzdurnego tekstu.
Czego nie da się zrozumieć ? Że w twoim mniemaniu ściana wschodnia, to tradycja, polskość, miłość do kraju czyli ogólnie ujmując patriotyzm a reszta kraju to zaprzaństwo, antypolskość i w ogóle dziadostwo ? A z tego mamy wywnioskować, że PIS = patriotyzm a PO = antypatriotyzm ? Czy Ty naprawdę tak bzdurnie tłumaczysz sobie wyniki wyborów ? Biorąc zaś pod uwagę inną część wątku o zamożności ściany wschodniej można pośrednio z tego także wywnioskować też, zgodnie z twoja logiką, że prawdziwy religijny Polak ze wschodu jest biedny a ateistyczny antyPolak na zachód od Wisły jest bogaty. Właściwie, to nie wiemy jakie są twoje poglądy prócz tego, że masz traumę na punkcie TVN, Wyborczej i Onet....aaa...i znasz dużo obraźliwych słów a także twierdzisz, że przeczytałeś ponoć dużo książek.
A tak w ogóle, to przed czym ja się niby desperacko bronię ? Chyba przed miałkością takich wypowiedzi jak twoje. Napisz choć parę słów na temat. Użyj argumentu. I zwracam uwagę na specjalnie użyte słowa: "No to rozważmy różne teorie - równie poważne co twoje oczywiste oczywistości". Moja wypowiedź specjalnie równała do poziomu twojej wypowiedzi ale chyba trzeba by to napisać wytłuszczonymi literami abyś zrozumiał sarkazm.
Skoro też używasz słowa dyskusja, to słowo dyskusja oznacza wymianę poglądów (sic!!!) przez obie strony a nie znieważanie. W tym kontekście twoje wypowiedzi w ogóle nie podpadają pod to pojęcie.
Prosimy zatem o konkretne linki do fachowych opisów powodów preferencji politycznych "ściany wschodniej" aby wyjaśnić systematyczny i statystycznie podobny od lat rozkład głosów. O np. tych: http://prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/index.htm
Ponawiam prośbę o ile w ogóle jesteśmy się w stanie doczekać jakiejkolwiek odpowiedzi na tak neutralną prośbę.
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/marzy-im … omosc.html
Kler widzi że wali mu się grunt pod nogami więc powołuje za pomocą swoich marionetek taki oto twór., który przed wyborami 2014 ma stać się partią :) Że niby w obronie wiary. Hehehe :) Się rozbawiłem. Rydzyk przegrywa, PIS nie jest w stanie nic załatwić bo nie ma ludzi na odpowiednich stołkach a więc siły przebicia. Nabiera się więc ludzi na wiarę. Kuuu.....wa jakie to żałosne !
Ostatnio edytowany przez grzeniu (2012-01-19 07:38:56)
Grzeniu:
[SARKAZM="ON" alt="dla tych, którzy potrzebują jak niektóre przeglądarki kompletu znaczników dla zrozumienia treści przekazu"]
Gupi jesteś i konfabulujesz :)
Gdybyś przeczytał choć jedną książkę na ten temat albo poszukał samodzielnie wartościowych materiałów lub przynajmniej skończył porządną szkołę, to byś wiedział, że to nie może być prawda co piszą.
Skoro w tej chwili na stronach:
www_gazeta_polska_pl www_gp_codziennie_pl www_radiomaryja_pl www_uwazamrze_pl www_niezalezna_pl
nie ma o tym informacji, to znaczy, że musisz się mylić a rozum masz wyprany przez pozostałe media i teza, że ktoś wysługuje się religią na potrzeby polityki jest conajmniej nietrafiona o ile nie wymyślona tą częścią ciała, którą sadzasz na sedesie.
[MEGASARKAZM=ON]
Jeśli masz berecik z "antenką", to sprawdź czy ta antenka na pewno nie jest pochylona zbyt na lewo.
[MEGASARKAZM=OFF]
[SARKAZM="OFF"]
[comment=on]specjalnie tak napisałem te "linki" aby nie nabijać im statystyki w wyszukiwarkach[comment=off]
Gupi jesteś i konfabulujesz :)
wzajemnie
lub przynajmniej skończył porządną szkołę, to byś wiedział, że to nie może być prawda co piszą.
A wiesz jakie szkoły skończyłem, że tak mówisz ? Chyba nie masz bladego pojęcia :)
Ostatnio edytowany przez grzeniu (2012-01-19 10:50:34)
@grzeniu: albo ja nie zapałem że nie piszesz tego zupełnie poważnie, albo ty nie załapałeś że BartoszP nie pisał tego serio :) Przecież on posłużył się ironią prezentując tok myślenia i argumentacje podobną do stylu wypowiedzi "atari classic" :)
;-) Przeca się uśmiechałem :-)
Ostatnio edytowany przez grzeniu (2012-01-19 11:36:08)
aaaa.... czyli ja nie załapałem jednak ;-) Bo już w tym wątku występuje tak duże stężenie oparów absurdu że sam się zakręciłem :)
Strony Poprzednia 1 … 40 41 42 43 44 … 399 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.896 sekund, wykonano 12 zapytań ]