Odp: Ciekawostki na aukcjach
Kasy nie odzyskałem do tej pory
Co??? Przecież to było chyba z ponad pół roku temu. To jakaś kur.wa kpina i żart.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
ABBUC Software 2024 - wyniki Ukazały się wyniki tegorocznego ABBUC Software Competition
Strony Poprzednia 1 … 67 68 69 70 71 … 245 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kasy nie odzyskałem do tej pory
Co??? Przecież to było chyba z ponad pół roku temu. To jakaś kur.wa kpina i żart.
Nie, to norma z Paypalem. Zaxon mial jeszcze gorsze jazdy. Zreszta: http://www.youtube.com/results?search_query=paypal+scam&oq=paypal+scam&aq=f&aqi=g3g-m1&aql=&gs_sm=e&gs_upl=9010l9826l0l10017l5l5l0l0l0l0l200l770l0.4.1l5l0
Nie, to nie norma, większość problemów z paypalem to niewłaściwe korzystanie z tej usługi i nieznajomość zasad (głównie ograniczenia i limity dla nowych/niezweryfikowanych kont).
@Lewis: Twój link prowadzi do filmów o scamie ZA POMOCĄ paypala przez innych userów, AS i Zaxon utrzymują, że to paypal ich oszukał (jest o tym osobny wątek). Piszę dla sprostowania jednak to nie ten dział, więc lepiej tematu nie rozwijać.
Ostatnio edytowany przez Eskalator (2012-01-02 19:52:19)
Escalator,
jak nie wiesz to nie pisz. Używałem gejpala jakiś czas, miałem powiązane swoje konto z gejpalem, płaciłem przez niego z 20razy. Jak przelałem większą sumę.... to od razu zablokowali mi konto, chcieli scan rachunku za prąd/gas/internet skan dowodu itd.
Każdy z tych dokumentów przekreśliłem na scanie i im wysłałem (podpisując się że przekreślam dla gejpala)..
Ped**dały opowiedziały że przyjeły, sprawa w toku, później chcieli znowu coś tam i tym sposobem zostałem wyru**cha**ny na 4kpln, chciałem kupić 2giego falcona 060 przez ebay.co.uk i jak widać nie udało mi się.
Odpuściłem sobie było minęło, od tamtej pory nie kożystam z ebay-a wcale, pisałem do nich ostatnio że czas na odpwiedź z ich strony upłynął z 4miesiące temu i nic, zdzwoniłem, ale ludzie automoty tam pracują....
Czyli wynika z tego, że w miarę bezpieczne transakcje to takie np do 500zł a im większa suma tym większe ryzyko. Nie wiem z czego wynika problem z paypalem, jedni używają i nie mają problemu inni - niestety - tracą spore sumy.
Ostanią transakcją jaką zapłaciłem przez gejpala było nowe ct63 z ebay.de za 450€ jak mnie pamięć nie myli(albo 500€ ale na pewno nie więcej) wszystko było pięknie. Z dwa miesiące później 1k € przelałem i zaczęłą się jazda.
Ostatnio edytowany przez AS... (2012-01-02 19:05:00)
@gepard: Dzięki za linka! Już stałem się ich posiadaczem :)
A propos Paypala: ten system, jak i również eBay, nie dbają o użytkowników. Ja swego czasu aktywnie sprzedawałem na eBay, miałem 1500 pozytywnych komentarzy. I co? I nie mam już konta eBay ani Paypal.... Oba zostały zamknięte z powodu widzimisię administratorów, których wali to, że na 140.000.000 zarejestrowanych kont, już 72.000.000 są zablokowane przez nich.... Żeby było ciekawiej, zarząd firmy nie ma pojęcia o problemach zwykłego użytkownika.
Każda osoba transferująca Paypalem ciut większą kwotę jest dla nich potencjalnym złodziejem, oszustem, terrorystą, szarą strefą (co ich to obchodzi?), pralnią brudnych pieniędzy.
Najgorsze jest to, że mają sk...syny monopol... Bo żadna rozsądna międzynarodowa alternatywa nie istnieje tak naprawdę...
I to wlasnie chcialem powiedziec. Dokladnie chodzilo mi o to wideo: http://www.youtube.com/watch?v=tQxL7eqAJPE, ale jest mnostwo tego typu na YT.
Escalator,
jak nie wiesz to nie pisz.
Wiem i będę pisał, brałem udział w tamtej dyskusji i już raz próbowałeś mnie przekrzyczeć. Napisałem, że utrzymujesz, iż Paypal Cię oszukał, udpowodnij mi, że w tym zdaniu jest nieprawda.
@LewiS - widzisz, z filmami na Youtube jest taki problem, że każdy może sobie wszystko powiedzieć i zamieścić. Rzuć okiem na komentarze, ilu użytkowników puka się w czoło wyjaśniając (IMO słusznie), że z Paypalem wszystko da się wyjaśnić, trzeba tylko troszkę chcieć, nie ciskać się jak pingpong, nie pokrzykiwać wymachując toporkiem i starać się zrozumieć ich punkt widzenia. Paypal i Ebay to giganci jakich wielu na tym świecie i taka skala działalności zawsze będzie przeszkadzać w traktowaniu klienta tak indywidualnie, jakby sobie tego życzył.
Jeszcze jedno, ja nie ciągnę nikogo na siłę na ebay, a dyskusja jest o tym, że warto zainteresować się światem zewnętrznym (poza PL) aby nie przepłacać na Allegro :)
analizując ebay i alledrogo doszedłem do wniosku ostatnio, iż mając do dyspozycji powiedzmy 10-20 tysięcy mógłbym spokojnie zarabiać miesięcznie jakąś tam powiedzmy niezłą kwotę w sam raz na rachunki :) oczywiście skupując retro i potem je odsprzedając dalej, niestety z czasem jest największy problem
Ostatnio edytowany przez gepard (2012-01-02 20:44:31)
Wracając do tematu tego wątku ...
http://www.ebay.com/itm/Atari-Developme … 4ab257e7f4
Cena może średnio atrakcyjna, ale zawartość pudeł chyba niczego sobie.
Wiem i będę pisał, brałem udział w tamtej dyskusji i już raz próbowałeś mnie przekrzyczeć. Napisałem, że utrzymujesz, iż Paypal Cię oszukał, udpowodnij mi, że w tym zdaniu jest nieprawda
Co ma Tobie udowodnić>>>?
przelałem sobie na konto gejpal 1k € i po chwili moje konto zostało zablokowane.
CHcieli odemnie masę dokumentów, poskanowałem i wysłałem im je wszystkie i co nic.
Więc nie pitol mi o udowadnianiu, że Cię zakrzyczałem itd. itp. bo swq***ysyny zarąbali mi 1k €.
Jak przelewałem mniejsze sumy to nigdy nie miałem problemu, zawsze kupowałem towar wystawiony na ebayu i robiłem to przez ebaya.
KOnto miałem powiązane.
Więc co mam Tobie udowodnić???
Wiem że są ludzie którzy mają latami gejpala, ale są też tacy jak ja, którym gejpal zarąbał kasę.
Wszystko w tym temacie.
p.s.
ciekawe jak byś o nich pisał jak Tobie by zarąbali 1k € ....
Ostatnio edytowany przez AS... (2012-01-02 21:03:36)
Udowodnij mi, że nie wiem co piszę, to mi zarzuciłeś.
Skoro uważasz, że "paypal zarąbał Ci kasę" to idź z tym do sądu, przecierz to oskarżenie o kradzierz. Wypisywanie tego miesiącami na forum chyba kasy Ci nie zwróci. Sposób, w jaki prowadzisz dyskusję daje do myślenia, może jednak rozmawiając z nimi popełniłeś jakiś błąd?
a nie chce mi się :P
edit
Ostatnio edytowany przez AS... (2012-01-02 21:24:08)
Tu była odpowiedź na post AS, ale on skasował więc ja też ;)
Ostatnio edytowany przez Eskalator (2012-01-02 21:36:38)
As. Paypal rezerwuje sobie prawo do zamrożenia środków na koncie użytkownika do 180 dni. To po pierwsze. Wystarczy, że nadgorliwy system i/lub handlowiec zaliczył Twój przelew jako niosący ryzyko i potencjalną odpowiedzialność dla PayPala i forsa została zablokowana. Tu się nie ma co denerwować ani bluzgać że jakieś syny ukradli Ci 1k Euro (nawiasem mówiąc to jest pomówienie, narażenie na utratę dobrego imienia - co jest karalne), wystarczy poprosić o podstawę, konkretny punkt regulaminu umowy, którą podpisywałeś z PayPal i wyjaśni się dlaczego transakcja została anulowana, a konto zablokowane.
Po drugie to nie wszystko można załatwić "siłom", ale "godnościom osobistom" jak najbardziej, jeśli się piekliłeś i denerwowałeś, to mimo tego, że na infolinii pracują wytrenowani pracownicy, to należy się spodziewać takiego zaangażowania z ich strony, jak z Twojego opanowania. Finito.
Ale czy to już nie minęło 180 dni?
Od kwietnia czy tam marca 2011 to już chyba minęło.
As. Paypal rezerwuje sobie prawo do zamrożenia środków na koncie użytkownika do 180 dni. To po pierwsze. Wystarczy, że nadgorliwy system i/lub handlowiec zaliczył Twój przelew jako niosący ryzyko i potencjalną odpowiedzialność dla PayPala i forsa została zablokowana. Tu się nie ma co denerwować ani bluzgać że jakieś syny ukradli Ci 1k Euro (nawiasem mówiąc to jest pomówienie, narażenie na utratę dobrego imienia - co jest karalne), wystarczy poprosić o podstawę, konkretny punkt regulaminu umowy, którą podpisywałeś z PayPal i wyjaśni się dlaczego transakcja została anulowana, a konto zablokowane.
Dely ale konto mi zablokowali pod koniec marca 2011 na początku kwietnia 2011...
Po drugie to nie wszystko można załatwić "siłom", ale "godnościom osobistom" jak najbardziej, jeśli się piekliłeś i denerwowałeś, to mimo tego, że na infolinii pracują wytrenowani pracownicy, to należy się spodziewać takiego zaangażowania z ich strony, jak z Twojego opanowania. Finito.
TO nie ludzie ale naprawdę zajeb** wyszkolone automaty, jestem na nich cięty, dlatego piszę gejpal, aby mnie jeszcze nie oskrażyli o szarganie ich dobrym imieniem.
Zdzwoniłem, byłem grzeczny miły kulturalny, zrobiłem to wszystko co chcieli przesłałem im sporo swoich rachunków i innych tam dokumentów które chcieli do wglądu.
Kasy jak nie miałem tak nie mam.
Więc co mam zrobić Dely? Pytam całkiem poważnie?
Wynająć prawnika i stracić pewnie z kolejne 10k pln, jakoś obawiam się że przegram z taką korporacją.
Po 2gie to kogo skarżyć jak nigdzie nie znalazłem ich adresu (albo nie umiem szukać???)...
Dodam że nigdy nic nie sprzedałem na ebay tylko kupowałem głównie zabawki do Atari...
p.s.
zachciało mi się oszczędności na przelew bo mbank kroił mnie 20-30pln za taki przelew, ale niestety poza ebay.de to naprawdę ciężko komuś przelać pieniążki na konto i zazwyczaj się ludzie na to nie godzą.
Ostatnio edytowany przez AS... (2012-01-02 22:20:29)
AS, jak chcesz, to ja się przyłączę do walki z nimi. Mam adresy, telefony, nazwiska osób z Paypal US. Napiszemy pismo do zarządu. Napisz na priv, albo zadzwoń do mnie.
Kasy jak nie miałem tak nie mam.
Więc co mam zrobić Dely? Pytam całkiem poważnie?
wystarczy poprosić o podstawę, konkretny punkt regulaminu umowy, którą podpisywałeś z PayPal i wyjaśni się dlaczego transakcja została anulowana, a konto zablokowane.
Przeczytałem sobie regulamin i nigdzie nie znalazłem, że PayPal może przetrzymywać pieniądze z jakiegokolwiek powodu dłużej niż 180 dni. Zrób to, co napisałem wyżej - to pierwsza rzecz, którą powinieneś wykonać. I to zaraz po otrzymaniu informacji o blokadzie.
Mam adresy, telefony, nazwiska osób z Paypal US. Napiszemy pismo do zarządu.
Jurek, poważnie? Widziałeś kiedyś, żeby jakikolwiek (a już w ogóle w przypadku takiego molocha) zarząd czytał i odpowiadał, na jakiekolwiek pisma? IMO szkoda czasu. Lepiej skierować sprawę tutaj http://www.uokik.gov.pl/ Podejrzewam, że jeśli sprawa jest szersza to podłączycie się do innych, lub nawet otrzymacie gotowe informacje, jak wyjaśnić nieporozumienia.
Usługa PayPal jest oferowana przez firmę:
PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A. (“PayPal Europe”)
5. kondygnacja
22–24 Boulevard Royal
L-2449, Luxembourg
(+352) 27 302 143
W sumie mogę to tutaj umieścić. Wszystkie maile wysyłane na ogólny adres za pośrednictwem formularza trafiają do New Delhi, gdzie Hindusi sortują pocztę, ale nigdy żaden z członków zarządu nie otrzyma takiej korespondencji. Piszcie i dzwońcie na poniższe numery i adresy - sprawdzone osobiście :) :
MM: Nie mamy przekonania czy te numery i adresy są publiczne, dlatego na wszelki wypadek usunęliśmy tę listę z wątku. Prosimy o kontakt z Duddiem w celu jej uzyskania.
dzięki!
http://allegro.pl/pamiec-simm-72pin-2x1 … 82346.html - gdyby ktoś potrzebował, dawno nie widziałem takich dużych kości.
Strony Poprzednia 1 … 67 68 69 70 71 … 245 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.504 sekund, wykonano 15 zapytań ]