Odp: SIDE preorder
Ok, zrob tak:
Sciagnij usb image tool stad:Wrzuc karte w czytnik...
I tego mi właśnie brakowało. Mam wrażenie, że teraz już sobie sam poradzę. Gdyby jednak nie, to skorzystam z zaoferowanej pomocy. Dziękuję.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ok, zrob tak:
Sciagnij usb image tool stad:Wrzuc karte w czytnik...
I tego mi właśnie brakowało. Mam wrażenie, że teraz już sobie sam poradzę. Gdyby jednak nie, to skorzystam z zaoferowanej pomocy. Dziękuję.
flashjazzcat napisał/a:In any case: I have a favour to ask. If there's anyone out there using SIDE with a VBXE machine, can you put the latest version of The Last Word on a SpartaDOS X formatted partition, run it from the hard disk, and tell me what happens.
Hi, 3.21b is just loading without any problem on SIDE+VBXE machine from my A:\PROGS\LW subdirectory on SIDE SDX partition. Same for VBXE version of LW, no problem at all to load it.
Thanks Jacques. That's most helpful. Both my VBXE machines suffer a catastrophic crash if I try to load LW from the SIDE HDD when using production carts. I'm trying to trace the problem - looks like it's nothing to do with VBXE itself.
We could really do with someone who could duplicate the crash and then do a dump with a TurboFreezer or some such.
ewentualnie :
drukujcie z ACDSee , ustawcie format druku w mm 310x250
lub
Ostatnio edytowany przez Bitman'Resurrection (2011-12-04 21:43:06)
Podzieliłem kartę CF na partycje przy pomocy Atirry. Teraz mam kolejny problem. Potrzebuję wersję Chaos Music Composera, która prawidłowo działałaby z SDX. Posiadane przeze mnie wersje tego programu nie odczytują plików .CMC z dysków SDX.
Jak tylko będę w domu to wrzucę (czyli np dziś wieczorem) - chciałem jedynie skale poprawić, ale mogę dać bez poprawionej skali (chyba jest mniejsze o jakiś 1-2mm) nie jest to idealnie zrobione - głównie D odbiega od oryginału ale przy wydruku nie widać już tego w takim stopniu.
dawno nie bawilem sie inkscape - przerobie moze pozniej dzis. chyba ze mi temat utonie...
post pod postem bo nieco czasu minelo.
http://212.182.18.33/~jellonek/a/side.svg
nie ustawialem zadnych parametrow odnosnie wielkosci obrazka, wiec trzeba bedzie wymierzyc ile to powinno miec cm/cm
generalnie to prosta kalka tego, co wyzej wklejal Bitman z zachowaniem uzytych przez niego proporcji.
moze za chwile i ta druga wersje wstawie...
edited: ok, ponizej i druga wersja:
http://212.182.18.33/~jellonek/a/side2.svg
Ostatnio edytowany przez jellonek (2011-12-07 22:25:19)
Widzę, że niektórzy mają lepsze pomysły niż ja. Plik svg jak obiecałem.
ja robilem bez pomyslu, tj. przerobilem to co wczesniej zapodal bitman, a ze przy okazji siadlem nad inkscape - to przy okazji poprawilem swoja dawna wektoryzacje sdx :P
@dely: ładne ale dziurka pod baton i słicz to co, zrób.se ;) ?
Ostatnio edytowany przez grzeniu (2011-12-07 09:11:51)
Thanks for these! They're great. Been waiting six months for a sticker for this thing! :D
post pod postem bo nieco czasu minelo.
http://knip.pol.lublin.pl/~jellonek/a/side.svg
http://knip.pol.lublin.pl/~jellonek/a/side2.svg
Nie robio te linki.
@dely: ładne ale dziurka pod baton i słicz to co, zrób.se ;) ?
Niestety nie mam SIDE, aby dokładnie zmierzyć. Tak więc, niestety, zmierzcie.se.
mikey: to zastap knip.pol.lublin.pl przez 212.182.18.33
troche dziwne, bo innym dzialaja (ja faktycznie wpis mam w hostsach)
ok, czaje - nowy sprzet tam stoi na adresie knip.pol.lublin.pl, pod nowym ip...
tak wiec dzieki za info - porawilem linki...
Ostatnio edytowany przez jellonek (2011-12-07 22:25:46)
Niestety nie mam SIDE
No nie gadaj ! Ale chyba zamówiłeś, co ?
Grzeniu, a moze zrob w koncu mostek i pocaluj sie w dupe? Sorry, rozliczylem sie ze 100 szt z czego 20 bylo darmowe i ciagle komus mam darmowe wysylac ,ok, nie ma problemu tylko z nimi nic nie robia, z posta ktrory dalem ze robie 2 setke zebysmy w koncu wyszli na swoje tylko sobie zarty zrobiliscie. Sorry z mojej strony to wystarczy.
@zaxon: mój błąd, miało być: jak jeszcze nie masz to zamów !
zaxon: czy grzeniu pisal o tym ze miales wysylac darmowe? no chyba ze sam obiecales i sie nie wywiazales to bym zrozumial ze z powodu postu grzenia cos Cie w tym kiernunku tknelo?
czill aut...
Grzeniu, a moze zrob w koncu mostek i pocaluj sie w dupe?
Nie krzycz na Grzenia, z pewnością zasugerował się tym, tym i tym zestawieniem kto miał dostać i kiedy, w których to najprawdopodobniej występuję przez pomyłkę. Ja w każdym razie nie otrzymałem, przez co z raczej zrozumiałych względów każdy musi sobie we własnym zakresie wymierzyć, w którym miejscu należy wyciąć otwór na przycisk. To nie jest trudne i dowolna osoba umiejąca się posługiwać linijką i cyrklem zrobi to w kilka chwil. Nie świadczę supportu dla tych obrazków.
Przy okazji chciałbym uprzejmie poinformować tych (a raczej tego - o tym dalej), którzy wysyłają anonimy ze sfejkowanych adresów e-mailowych, odsądzające mnie od czci i wiary, że niby nie chce mi się wywiązywać z umów na naklejki i trzymam je niby (tu cytat) "dla siebie na złość wszystkim" (?), że w ciągu ok. 30 sekund udało mi się bezsprzecznie ustalić nadawcę. Dalsze próby i tego typu wygłupy będą skutkować ujawnieniem tożsamości owego delikwenta.
i po co to straszenie?
nie lepiej od razu delikwenta ujawnic? ;)
Folks over at AtariAge could use an update on order status.
Mam już wszystko, co potrzebne. Kod odczytu sektora jest oczywisty jak się specyfikację IDE zna i sposób włączenia IDE w obszar adresowy atari. Kiedyś nawet IDE sobie rozpracowywałem, więc bym napisał, ale nie chciałem wyważać otwartych drzwi :)
Muszę tylko przepisać kawał kodu wyświetlający to na ekranie atari i umożliwiający wybór gry (tak by ten sam kod wyświetlał nazwy partycji i umożliwiał ich wybieranie), bo loader robi się zbyt wielki :)
Hej, przepraszam, że znów marudzę ;) Masz może jakieś wieści w kwestii MSDOS z obsługą SDX-owych partycji SIDE?
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.113 sekund, wykonano 13 zapytań ]