Odp: 1040STE i co dalej ?
aha dzięki :)
Aż dzisiaj sprawdzę
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
aha dzięki :)
Aż dzisiaj sprawdzę
secon, podrzuć, zrobimy.
Dokładnie Stryker ja nabyłem kostki u ciebie i w MEGA STE nie trza było nic lutować "podstawki 32 pin".
z tego co wiem to w STE i Mega STE nic nie trzeba lutować bo podstawka jest ok i orginalny ROM jest w tej samej przestrzeni adresowej co nowy $E00000.
ok, otwieram i zaraz przedstawię co się kryje pod obudową :)
Okazuje się 32nóżki.
secon, masz super komfortową sytuację - na płycie są EPROMy, wystarczy je przeprogramować i już!
odnośnie ste to przydaje się przełączalny TOS. 1.62/2.06. Niektóre gry/programy nie chodzą z 2.06, więc jeżeli jest możliwość zamontowania dodatkowego romu i zrobienie prostego przełącznika to polecam.
Duddie biorąc pod uwage fakt iż miałem Atari z plombą to nikt tam nie zaglądał. Więc firma sama już robiła też epromy zamiast tych nieprogramowalnych.
Cyprian: erm... Na pewno? Mam poodłączane stacyje, bo podłączam lotharkowe HxC tu i tam. I TOS nie wstaje szybciej. Jak i w 520 ST, gdzie stacja odłączona jest "fabrycznie". :) :) :) :)
Ale może coś pokręciłem; przecież zazwyczaj nie włączam maszyn bez drajwa.
ok, właśnie sprawdziliśmy u Jurego z minutnikiem do jajek w ręku ;). System startuje 6 sekund z odłaczoną stacją dysków, ponad 20 sekund z dyskietką i ponad 40 sekund bez dyskietki
Uruchomiłem pierwszą grę z dyskietki. Dzięki pomocy z forum wiem jak nagrać obraz na dyskietkę 3,5". Pierwsza gra to Risky Woods. Super działa i jaka grafika mmm miodzio.:)
No to się cieszę. :) :)
YERZMYEY, masz może jakieś utwory muzyczne żebym zobaczył jak gra STE?
Jutro w pracy nagrałbym jakis player na dyskietkę i może odpaliłbym Twój utwór, bo masz talent i potrafisz dać świetny klimat w swoich poezjach muzycznych :)
Fękju men.
Tu jest (chyba) najlepszy player na STe -
http://yerzmyey.republika.pl/modplay.zip
Gra muzykę digitalną z jakością 50kHz (LOAD i PLAY jest z listwy u góry).
Dałem jakieś MODy różne, ale jest możliwe, że nie wszystko chodzą na nim, lub też niektóre mogą grać niepoprawnie.
Ale _ponoć_ powinno być 100% OK.
Są to rzeczy 4ch, ale jeden jest 8-kanałowy (player pokazuje liczbę kanałów u góry).
Pozdrrrrrrr.
Y
Tak się przysłuchiwałem muzyce z wyjścia DMA stereo, i powiem Wam że nie słyszę żadnych przesterów dźwięk jest czysty. Za to przy uruchamianiu systemu jak wczytuje z dyskietki to w jednym kanale jak pracuje stacja :) ale to tylko na samym początku.
Norma.
Przesterowany jest AY. :-\
Ale stopkę/podpis to żeś przy...ał niesamowity. Mniej więcej tak kiedyś to tłumaczyłem amigowcom :)
A "w uszach ci szumi bucu" mawiał mój kolega Piotr do tejże samej społeczności, wyposażonej głownie w konsole do gier a500.
:P
Ostatnio edytowany przez dynamike2010 (2011-10-19 16:46:41)
Tylko, że on to tłumaczył atarowcowi... :D
Nie chciałem wywlekać tego tematu, bo będzie flame, ale Mono ma rację. :)
Bo to JEMU WŁAŚNIE TAK TŁUMACZYŁEM. :) :)
Najbardziej popularne flame'y na AA to wojny atari VS atari. I to już od lat.
Domniemywam, że kolejny za chwilę rozpocznie się tutaj. :)
Norma.
Przesterowany jest AY. :-\
Nie rozumiem, ja właśnie piszę że czegoś takiego nie słyszę.
Pisałeś o DMA wyraźnie. :)
Ale cóż, nie ma przesterów na AY? No to tylko się cieszyć przecież. :)
Ponoć tylko część egzemplarzy ma te problemy. (Plus blackmetalowy zespoł Jurka Mono o satanistycznej nazwie "520STe" :) ).
Kupiłem dziś Funai tv 19" i z małym atari chodzi natomiast STE mignie obrazem na sekunde i dalej czarno słychac sam dźwięk. Co robić?
Rozjaśnij go na maksimum i zobacz, czy w tle widać bardzo ciemną zawartość ekranu. Jeśli tak, to nie przełącza się w tryb RGB poprawnie.
Już się udało, przełaczyłem ręcznie na tryb pal50, obraz ostry i stabilny jedynie animacja jest ciu szarpiąca np scrol ekranu w grach. TV ma 50hz a ste 60Hz i stad chyba ta różnica się objawia. W tosie myszka chodzi jak zamulona, na starym innym tc lcd obraz był słaby za to animacja była ok i myszka była szybka w tosie. ale tamten miał 50/60hz.
TV ma 50hz a ste 60Hz i stad chyba ta różnica się objawia.
ST PAL ma 50Hz, ST NTSC (amerykańskie) ma 60Hz, w trybie Hi-res (mono) oba mają 72Hz. Szarpiąca animacja może świadczyć o tym, że skaler jest słabej jakości....
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.097 sekund, wykonano 9 zapytań ]