Odp: Kabelki i inne graty elektroniczne - Silly Venture 2k11
No to przywieź, zerknę do niej.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Bezsensowne dodawanie newsów Dodawanie trzech lub więcej newsów jednego dnia mija sie z celem
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » Kabelki i inne graty elektroniczne - Silly Venture 2k11
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No to przywieź, zerknę do niej.
.. przyznam - po prostu chciałem wyrzeźbić rezerwową maszynę na kompoty. Po wydarzeniach z poprzedniej edycji muszę być przygotowany na 100%, choć dupę uratował mi Grzybson u którego wsześniej zarezerwowałem zapasową Atarkę - tak jak by co :)
Chyba się browara nie napiję na SV..... :(
Hehe, nie ma letko ;) Normalnie zostaniesz nadwornym elektronikiem na zlocie :D
No i możesz próbować pobić rekord lotharka, jeśli dobrze pamiętam to 19 godzin non stop przy lutownicy na poprzednim SV ;)
Ostatnio edytowany przez jury (2011-10-16 20:19:19)
Jury - tylko nie dopalaj Duddie'go, bo stanie się zielony i nic z tego nie będzie :D
Niniejszym chciałbym poinformować, że na SV będę miał ze sobą sprzęt, kable, przewody, wtyki, gniazda itp. Jeśli ktoś czegoś potrzebuje, do połączenia sprzętu X z Y, proszę dać znać na priv. Żebym wszystko miał ze sobą, ew. przywiozę już gotowe wykonane wcześniej. Do ustalenia długość kabelka, dodatkowe wymagania itp.
To ja zamawiam:
128+ => SCART
+2A => SCART
Może być też jeden
ST => RGB (najlepiej na chinchu) z osobnym (wychodzącym z tego gniazda jednocześnie z kablem video) tej samej długości kablem do dźwięku (też może być chinch).
Nie zaszkodziłby mały zasilacz odpowiedni do udawania zasilania stacji FDD Amigi/ST z jednej strony podłaczany do kontaktu, a z drugiej żeby miał takie białe coś do podłączania do napędów FDD. No i żeby nie popalił niczego. :) O ile mi wiadomo, są tam złącza takie:
12V - G - G - 5V, jeśli cokolwiek Ci to mówi (do mi oczywiście najzupełniej nic). Są to odpowiednio kabelki podpisane: 4 - 3 - 2- 1. Hm.
Pozdro.
Yerzmyey, ten Scart do 128K ma być do LCD? Bo niestety w wypadku tego modelu trzeba użyć specjalnych trików, żeby działało po RGB. Composite - nie ma problemu. Jeśli chcesz RGB, to muszę przygotować "specjalną" wersję.
Duddie: Wiesz, że ja się nie znam. :) Zrób tak, żeby chodziło na obu - LCD i RCT. Composite czy nie composite, to już mi nie zależy, pozostawiam to w Twojej gestii. I tak nie zauważę różnicy - byleby w kolorze na monitorowym chodziło. ;)
Ale bez jaj, niektórzy to by sobie mogli ultravideo sami zrobić:
http://www.atari8.co.uk/downloads/Ultra … %201.0.pdf
Minuta pińć roboty na stockowym Atari.
wiesz xan, niektórzy wolą, żeby to zrobił ktoś inny. Ktoś, kto ma lutownicę, wie jak ją się trzyma. Ja też wiele rzeczy zlecam innym, nie biorę się za coś, na czym się nie znam, chociaż to minuta pińć roboty....
Gdyby wszyscy byli samowystarczalni, to malarz by nie zarobił, bo każdy może sam pomalować ściany, piekarz też nie, bo można samemu upiec chleb itd...
Xan,
Ale nie każdy umie lutować i nie chce uczyć się lutować na swojej jedynej maszynie XE spod znaku /I\ i ja do takich ludzi należę :P
-Wolę zostawić u takiego Duddiego bądź Lotharka odpowiednią sumę pln(bądź %%%) niż sp****ć swoje jedyne Atari 130xe..
Możemy to potraktować jak usługę jest tylko Lothar a teraz mamy jeszcze Dudiego.
Kable Duddie robi zajebiste, właśnie czekam na paczkę z http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=9151 ..
I nie marudził bym że skoro ktoś oferuje swoją usługę, swój czas na party.
edit,
widzę że Duddie mnie ubiegł :P I pisze to jako "klient"
Ostatnio edytowany przez AS... (2011-10-17 13:47:02)
Ale czy przypadkiem po tej przeróbce Ultra Video nie traci się sygnału composite? Pozostaje tylko S-Video i brak możliwości podłączenia Atari do TV, który nie ma S-Video.
Mnie to nie przeszkadza, bo sam wyprułem z mojej atarki modulator, ale być może chętni na taka przeróbkę są tego nieświadomi.
Xanio: A może niektórzy "umiom", ale nie po drodze im do warzywniaka po rezystor 8 omów? ;)
@larek: nie tracisz sygnału Composite. Przeróbka opisana w linku podesłanym przez xana jest przeze mnie jeszcze poprawiona. Modulator odłączyć można, ale niekoniecznie trzeba. Zresztą modulator służy do uzyskania sygnału RF tylko i wyłącznie, a nie tak jak w ST do Composite. Zresztą, mając do dyspozycji S-video, można uzyskać Composite, łącząc piny Y i C (luma i chroma) kondensatorem 470pF. Nawet na zewnątrz, w kablu.
Postaram się zrobić zdjęcia różnic obrazu na moim 1084S w celach poglądowych.
Duddie: w pdf od xana jak byk stoi: "Disclaimer: Before proceeding, be aware that this mod completely disables composite and
RF output on your XE." pewnie dlatego chlopaki peniaja...
A ja gdzieś czytałem (już nie pamiętam gdzie), że po usunięciu modulatora pozbędziemy się również sygnału composite.
Na szybko udało mi się odszukać tylko to: http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=6628
Jurek, a ta Twoja poprawka jest/może być upubliczniona?
@jellonek: jeśli wyrzucisz modulator, to tak by było, ale ja go nie odłączam. Zwróć uwagę na to, co w opisie: "I should make it clear that I although I’m quite a seasoned modder, I understand very little about electronics and most of the “discoveries” I’ve made have been the accidental result of carefully trying out different components in what the circuit diagram seems to suggest would be the best place to put them." - amatorska przeróbka. Poza tym, jeśli ktoś chce mieć dobry obraz, to chyba nie używa Composite? Jeśli używa, to przeróbka niepotrzebna :)
Jurek, a ta Twoja poprawka jest/może być upubliczniona?
Adam, może jak najbardziej. Tylko że ja ją mam w głowie, muszę przenieść na papier/dokument elektroniczny.
Nie zaszkodziłby mały zasilacz odpowiedni do udawania zasilania stacji FDD Amigi/ST z jednej strony podłaczany do kontaktu, a z drugiej żeby miał takie białe coś do podłączania do napędów FDD. No i żeby nie popalił niczego. :) O ile mi wiadomo, są tam złącza takie:
12V - G - G - 5V, jeśli cokolwiek Ci to mówi (do mi oczywiście najzupełniej nic). Są to odpowiednio kabelki podpisane: 4 - 3 - 2- 1. Hm.Pozdro.
Mam takie zasilacze, małe impulsowe, tanie nie są, 100 zł sztuka. Przygotować? Jeśli tak, to ma mieć jedno złącze do 3,5" FDD?
A takie coś przerobić ? http://allegro.pl/zasilacz-do-dyskow-wt … 55677.html
Można jak najbardziej. Jak dostarczysz, to przerobię.
Ja tam mam swoje i sam umiem przerobić. Bardziej chodziło o to, żeby YERZMYEY wiedział co jest potrzebne. Może podobne ma, może kupi i przywiezie ? Bo przeróbka to przecież minut 5.
Zresztą po co ?
Kupi to: http://allegro.pl/adapter-3w1-usb-na-sa … 74398.html
Do tego: http://allegro.pl/ae5-rozdzielnik-z-4pi … 54648.html
I jest jeszcze taniej.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.090 sekund, wykonano 11 zapytań ]