Jako że byłem dziś w sąsiedźtwie party-place, podjechałem zobaczyć tereny które niebawem opanuje atarowa sfora...
1. PARTY-PLACE: owa Szkoła Podstawowa nr 65 im. Alfa Liczmańskiego w Gdańsku, przy ul. Śluza 6.
Budynek powinien dać radę jeszcze drugiej setce partyzantów. Nie wiem jak wygląda sprawa odnośnie miejsc parkingowych, ale Grey pewnie zagada z kierownictwem placówki by umożliwiono wjazd na zaplecze budynku.
2. VIS-A-VIS : ano właśnie...jakby ktoś poczuł pragnącą i ostateczną potrzebę zezłomowania się lub chęć oddania się na tzw. surowce wtórne, to dokładnie na przeciwko party-place znajduje się Okręgowe Przedsiębiorstwo Surowców Wtórnych... ;););)
3. HOSTEL BURSZTYNEK - reklamowany tu jako "oficjalny hostel SV 2011" ( ;) ) znajdujący się zupełnie niedaleko party-place, to budynek bardzo ale to bardzo niepozorny, gdy będziemy już udawać się na party, warto wypatrywać na ul.Toruńskiej za pierwszym kanałem, równie niepozornego neonu na fasadzie jednej z niepozornych kamienic. Budynek wygląda jak jeden z objektów ze wczesnych dem 16-bitówych, tj. teksturowany jest z jednej strony ;) ;)
4. OGRODY EDENU: stałe siedzenie na party-place grozi utratą zdrowia ( ministerstwo zdrowia ostrzega... ;) ) więc wszyscy którzy poczuja zew natury/poczują potrzebę obalenia dobrego trunku w pięknych okolicznościach przyrody ;) odnajdą 30m od party-place oazę spokoju...
5. Zatem walcie śmiało "...Spoza gór i rzek... nad morze do Wolnego Miasta Gdańska. Do Sopotu do Gdyni....
Nie ma to jak świeża fląderka z rana, prosto od sopockich rybaków. Korzystam kilka razy w miesiącu. Dziś też był TEN dzień...MNIAM.... Jak widać słynne z "07 Zgłoś się" "sopockie mewki" czekają ;) :D
Ostatnio edytowany przez gepard (2011-10-22 22:25:15)
gep/lamers^dial