Odp: gole 1050?
zaxon - to jak i kiedy ta produkcja seryjna?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
zaxon - to jak i kiedy ta produkcja seryjna?
Ciezko powiedziec, to juz zalezy od Candla i Mikeya, ja to tylko mam skladac wiec od dostania dokumentacji potrzebuje ok. 2 tyg na produkcje plytek i z 2 nocki na montaz pierwszej serii 20- 30 szt.
czy ktos ma sprawdzony wsad do us doublera?
ten z pigwy cos nie bangla a wedle wszelkich znakow na niebie i ziemi powinien
jedyne wytlumaczenie to ze us doubler kozysta z nielegalnych adresow dla drugiej pamieci 6810 (tj cienia lub co gorsza cieni tejze)
lub znacznie prostrze - dump jest do bani
[edit]
no jacy w tej hameryce sprytni byli, no...
lame'o'copy'protekszy:
START: ldx #$00
txa
LOOP: sta $00,X
eor #$DE
sta RDRIVE,X
eor #$FF
sta $200,X
cmp $300,X
bne ERROR
eor #$FF
cmp $180,X
bne ERROR
eor #$DE
cmp $100,X
bne ERROR
cmp $800,X
bne ERROR
inx
LF93A: bpl LOOP
jmp LF01C
ERROR: jmp START
rts
Ostatnio edytowany przez Candle (2010-02-14 03:01:59)
jakby kierownik dodal w koncu te zalaczniki to pliczek zalaczylbym i na naszym forum, ale coz ;)
tutaj mozna sciagnac sobie zrodla do 1050 ktore a) da sie skompilowac MADS'em, b) faktycznie dzialaja
Juz nie moge sie doczekac kiedy poloze na tym swoje lapska :)
Mikey poprosil mnie aby bylo widac co sie dzieje w stacji, tak wiec dodalem wyswietlacz LCD
zamapowany jest na adresy 0x0580 i 0x0581 i wpina sie go bezposrednio w podstawke po mc6810 - cala reszte obsluguje CPLD
jesli ktos bylby w stanie podac info na temat dlugosci czasow trwania "0" i "1" podczas transmisji SIO przy roznych wartosciach dzielnika pokeya bylo by to duza pomoca - ja nie mam tyle czasu by robic wszystko sam
Mniodzio :)
Co do czasow to mozna je wyliczyc z tabelki w http://atariki.krap.pl/index.php/POKEY.
Tam są częstotliwosci zegara bazowego dla poszczególnych indeksów. Stąd już znając przebieg SIO
można się pokusic o zgrubne przeliczenie czasów.
Brzydkie to jakies, nie czerwone??
Dobrze, ze nie czerwone, bo jakbym teraz zobaczyl w okolicy wzroku cos czerwonego to bym chyba wyszedl na ulice zabijac ;)
Hardware jest fajnie pomyslany, ale developing bez romsima strasznie wkurwia :)
To moze zamiast pytania o kolory mały raporcik
W tej chwili jest zrobione:
- ogolny test 1050E (rom, ram i bankowanie i takie tam duperele)
- sio (ktore nie dziala - podejrzewam bledy RAMu lub cos w oryginalnej 1050, ale to sprawdze jutro jak bede miec drugi egzemplarz )
- flaszer do firmwaru i romdysku (czeka na test na real hw)
- rozpoznanie double density.
Szybka transmisja wisi w powietrzu az nie rozkminie timerow RIOTa. Jak oni kiedys zyli bez UARTów!? :)
Ogolnie prace trwaja :)
Pozdro
na 8051 tez slalem szeregowe dane bez uzycia uarta, tj. liczac "cykle" by wyznaczyc opoznienie, albo z uzyciem licznikow - tam to sie jakos prosto robilo ;)
ale to chyba "bo moge" bylo, bo 51 ma sprzetowy uart w srodku...
no raczej celem przykladu programistycznego w stylu "no da sie i tak"
ta, tak samo jak napisalem mortal kombat na vbxe :P
o, to poka ;)
jak chcesz zobaczyc te kody to sa czescia mojej pracy dyplomowej w "kolejowce" - tak wiec wystarczy ze podjedziesz zobaczyc je na zeborzycka ;)
Update: zrobione i dzialające :) DD, czyli mamy juz pół US DOUBLERa :)
Update: zrobilem flaszowanie via SIO.
Teraz pojdzie szybciej bo nie bedzie juz trzeba przekladac kostki do programatora :) uffff :>
Czyli upgrade będzie miał możliwość aktualizacji firmware. Robi się coraz ciekawej :)
Panowie moze by tak zmobilozowac Mikey'a ?
stryjek, dzieki za pamiec :) ale problem nie lezy w mobilizacji. Sam bym juz chetnie to skonczyl.
Projekt jest chwilowo zawieszony z mojej strony, gdyz jestem zawalony czyms innym (studia) i kazda wolna chwile poswiecam na nauke :) Ale nie porzucajcie nadziei :)
czy ktos jeszcze jest zainteresowany tym tematem? poza Candle ktory przeze mnie utopil troche grosza :(
Bo jest szansa ze sie pojawi troche wolnego czasu...
jak najbardziej jestem zainteresowany :D Nawet poświęciłem moją gołą 1050 :)
ja tez jak najbardziej, nawet mam prototypowa plytke ;)
Ja też.
jak najbardziej jestem zainteresowany :D Nawet poświęciłem moją gołą 1050 :)
No jakby nawet jest u mnie aktualnie :) ZTCW
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.092 sekund, wykonano 12 zapytań ]