1

Temat: Image dysku Atari jaki program

Jakich używacie programów do robienia image swoich dysków "twardych" (kart cf/sd dysków 2,5) od Atarek?

A więc tak:
- używam usb image tools i jest super!!
Ale tylko przy kartach cf, dysku ata 2,5 podpiętego pod usb za cholerę nie widzi, mimo iż dysk jest widoczny w samej win 7.
Usb image zgrywam karty cf od Falcona i działa to super, nie ma znaczenia co jest na karcie i jakie są partycje, po prostu zgrywam obraz na kartę i działa, genialna sprawa dla kombinatorów :P

Szukam czegoś takiego aby zgrać obraz z dysku ata 2,5 który mam przy kmk 2.0 i dysk został zorany pod kmk..
Co polecicie, od razu piszę google i norton coś tam nie działa :(

Jaki jest tak samo dobry programik który potrafi zgrać image z dysku 2,5 ata podłaczonego do usb (nie ważne w jakim on będzie formacie- format kmk 2.0 :P)

Co polecicie??

Ostatnio edytowany przez AS... (2011-08-30 14:45:56)

2

Odp: Image dysku Atari jaki program

DD. Zgrywa wszystko, nawet płyty gramofonowe.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

3

Jak wyżej.

Hitler, Stalin, totalniak, SSman, NKWDzista, kaczor dyktator, za długo byłem w ChRL, wypowiadam się afektywnie.

4

Dzięki Panowie!
Pierwszy raz dd słyszę!

5

Bo to na te mniej popularne systemy operacyjne :)

6

Na te "bardziej popularne" też jest.

Hitler, Stalin, totalniak, SSman, NKWDzista, kaczor dyktator, za długo byłem w ChRL, wypowiadam się afektywnie.

7

dd dla win32, trochę okrojony. Może się przyda. Link: http://www.chrysocome.net/dd

Ostatnio edytowany przez grzeniu (2011-09-01 09:20:37)

STYMulator JIL ST YM2149 mjuz:k @ gnu/linux
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...