Temat: Kupię Atari Falcon lub obudowę do atari falcon,16MB stram,kartę turbo

Jak w temacie kupie Atari Falcon w bardzo dobrym stanie lub samą oryginalną obudowę desktop do atari falcon, zależy mi wyłącznie na zadbanej, nie pożółkłej i nie pociętej obudowie lub na samym komputerze w bardzo dobrym stanie.

Szukam też do falcona sprzętowego rozszerzenia graficznego, 16mb STram, karty turbo z szybszym cpu.

Chętnie widziałbym w zestawie org. Cubase 3.x lub Cubase Audio, DFI, FA8, SMPTE II czy inne dodatkowe złącza MIDI.

Oferty tu lub na: atarens@wp.pl

2

Odp: Kupię Atari Falcon lub obudowę do atari falcon,16MB stram,kartę turbo

Licz się z tym że 5k pln to będzie mało na taki zestaw :P Ale kto tam patrzy na pieniądze przy kupowaniu Falcona :)

Na allegro od długiego czasu Kasia sprzedaje dwa Falcony:
http://allegro.pl/atari-falcon-030-box- … 43134.html
tu masz jednego, 2giego tutaj:
http://allegro.pl/atari-falcon-030-moni … 57662.html

ct6x czyli turbo potrafi kosztować ponad 500€ i baaaardzo ale to baaardzo ciężko je upolować..
W tym roku widziałem tylko raz ebayu naprione ct63 które poszło za 400albo 500€...

Chcesz używać tego sprzętu czy tylko postawić na półkę?

p.s.
na sprzętowe rozszerzenie graficznego to zobacz tutaj:
http://nature.atari.org/supervidel.html tylko ta karta graficzna wymaga ct6x :P
Sam mam zamiar sobie ją sprawić ... I oczywiście to wszystko mieści się w oryginalną obudowę od Falcona :)

Ostatnio edytowany przez AS... (2011-08-09 18:11:37)

No, z tym że się mieści to nie przesadzajmy, przynajmniej nie wystaje po bokach ;)

Atari: FireBee, (Falcon030 CT60e SuperVidel SvEthlana CTPCI), TT, (520ST Pak030 Frak PuPla Panther), (520ST 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx SC1435), (1040STFM UltraSatan SM124), (1040STE 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx NetUSBee SM144 SC1224), 260ST, 520 ST+, (MEGA ST SM125), (65XE Rapidus U1MB VBXE SIDE2 SIO2PC), (Jaguar SkunkBoard), Lynx II, 2x Portfolio

4

Mi się zmieściło bardzo dobrze ct63 :P

Tylko nie kładź na nim ciężkich rzeczy ;P

Ostatnio edytowany przez Adam Klobukowski (2011-08-09 18:17:52)

Atari: FireBee, (Falcon030 CT60e SuperVidel SvEthlana CTPCI), TT, (520ST Pak030 Frak PuPla Panther), (520ST 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx SC1435), (1040STFM UltraSatan SM124), (1040STE 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx NetUSBee SM144 SC1224), 260ST, 520 ST+, (MEGA ST SM125), (65XE Rapidus U1MB VBXE SIDE2 SIO2PC), (Jaguar SkunkBoard), Lynx II, 2x Portfolio

6

A nie na półkę, falcon jak i nawet atari st swietnie nadaje sie jako sekwenser nawet do dzisiaj.
Nawet na wypasionym powermacu 8core nic sie w midi wiecej nie zdziala jak na atari st z cubase.

uzywalem falcona w muzyce i kapitalnie sie sprawdza

7

Oczywiście może też być Clab Falcon MK1 lub MK2, wkońcu to to samo co falcon ;) lub ich wersje w racku

8

Tak jak już Ci koledzy pisali: są na allegro.

What can be asserted without proof can be dismissed without proof.

9

Zgadza sie, jeden jest na allegro ale ma modyfikowaną obudowę. Drugi natomiast jest w cenie 2tys, myślę że gołego Falcona taniej jednak można kupić. Dałbym i 2tyś gdyby zestaw był nieco bogatszy.

Tak jak inni napisali sprzęt nie jest tani, i wcale nie zamierzam za grosze kupić ale za w miarę przyzwoitą cenę tak.

10

Na ebayach i innych takich tam pierdach kupisz taniej!
- oczywiście tylko wysyłka będzie kosztować sporo $$$

11

Golas powyżej 1k to już dużo (golas = bez FPU, 4MB RAM, bez dysku/z dyskiem 65MB). Realnie karta turbo (CT60/CT63) warta jest nieco ponad 1k, więc za 2k lub więcej należy oczekiwać Falcona z CT6x - jeżeli nie chcecie psuc rynku, to nie przepłacajcie inaczej gołe Falcony będą kosztować 3k :P

12

Pokaż mi gdzie za tyle można kupić takiego Falcona(2kpln z ct60) od razu sobie kupie 2giego na zapas :P

Ostatnio edytowany przez AS... (2011-08-10 09:52:44)

13

Dokładnie. To ja biorę hurtem ze 2 :D

14

Nie chwalc sie bezwstydnie pochwale sie, ze wlasnie przyszedl do mnie nowy falcon. zaplacilem 60 funtow. Wprawdzie nie do konca dziala, ale tym lepiej, bedzie fun :)

15

ehh, ja rozmawialem z ludzi co sprzedaja falcony na allego ale niestety nie chcieli zmienic ceny, a 2000tys to troche za duzo dla mnie :(
sqward: jak masz wiecej faconow to bys odsprzedal jakis po normalnej cenie :)

Ostatnio edytowany przez Monsoft (2011-08-10 11:43:39)

16

http://www.ebay.co.uk/itm/Atari-Falcon- … 500wt_1156

17

sqward napisał/a:

Nie chwalc sie bezwstydnie pochwale sie, ze wlasnie przyszedl do mnie nowy falcon. zaplacilem 60 funtow. Wprawdzie nie do konca dziala, ale tym lepiej, bedzie fun :)

Skąd Ty je bierzesz????
p.s. pamiętasz o obrazie dysku :)

18

Monsoft napisał/a:

a 2000tys to troche za duzo dla mnie :(

Myślę że 2000tys za Falcona to za dużo dla wszystkich tutaj :P

AS... napisał/a:

p.s. pamiętasz o obrazie dysku :)

Właśnie, właśnie :D

Ostatnio edytowany przez jury (2011-08-10 12:00:44)

19

sqward: dzieki, spoboje go wylicytowac, ale jak znam ebay to cena dobije do £500, a ta cena tez troche duza.
Falcony bywaja czesciej na Niemieckim Ebayu, ale wielu sprzedawcow nie chce wysylac sprzetu za granice :(

Ostatnio edytowany przez Monsoft (2011-08-10 12:13:12)

20

Też go zauważyłem, niestety też będę go próbował wygrać choć jak mam z kimś z tąd z forum podbijać cenę i walczyć to też nie ma wielkiego sensu bo cena dojdzie powyżej 1.5tyś a egzemplarz nie jest taki idealny bo klwawisze nieoryginalne..............

Oczywiście można powiedzieć niech wygra lepszy ;) coż innego zostaje powiedzieć.

Nadal liczę że ktoś z forumowiczów ma jakiegoś na sprzedaż, dam napewno +- 1500zł w zaleznosci jaki zestaw!

Monsoft napisał/a:

sqward: dzieki, spoboje go wylicytowac, ale jak znam ebay to cena dobije do £500, a ta cena tez troche duza.
Falcony bywaja czesciej na Niemieckim Ebayu, ale wielu sprzedawcow nie chce wysylac sprzetu za granice :(

21

Cena juz podskoczyla do £155.00

22

Monsoft napisał/a:

Cena juz podskoczyla do £155.00

NO, NARAZIE WYGRYWAM ;( ;)

23

Ciekawe za ile pójdzie...
Gołe Falcony na ebay.de chodzą po ok.350-400€

24

no dokladnie, co jest ponad 1600 zl. Balbym ok 1200-1400 za golego

25

AS: ja sprzedałem Falcona z CT63 (nie na allegro, ale za pośrednictwem A-A) za kwotę niższą niż 2k ;) Trzeba było uważać ;)