Temat: Kamera-rekorder do samochodu
Poniewaz na drodze moga sie wydarzyc rozne rzeczy, tym bardziej w Polsce, a przygody typu wypadek nie z mojej winy-brak swiadkow-sprawca kretyn/cham/itp juz mialem zaczynam powaznie myslec o kamerze do samochodu.
Jestem zainteresowany jakas kamera z nagrywaniem, montowana najlepiej na szybie (chcialbym nad lusterkiem, wiec jakies kompaktowe wymiary), fajnie by bylo aby miala mozliwosc rotacji nagran, w miare duzy kat widzenia, no i na koniec -- jakosc nagrania lepsze niz z kalkulatora (zeby dalo sie tablice rozczytac z jakiejs rozsadnej odleglosci). Jestem w stanie zaplacic rozsadne pieniadze o ile funkcjonalnosc i jakosc nagrania bedzie na odpowiednio wysokim poziomie. W przypadku watpliwej jakosci jestem w stanie zaplacic do 150zl, w przypadku jakiegos gitesu do 300-400 zl.
W zwiazku z tym mam do Was garsc pytan:
- czy ktos z Was ma takie ustrojstwo albo uzywal? jaki model?
- jakies uwagi co do moich oczekiwan? z czyms przesadzam albo o czyms istotnym nie pomyslalem?
- moze macie informacje o modelach, ktore trzeba omijac z daleka?
- czy cos z tego co mozna znalezc na allegro jest warte uwagi?
- mieliscie jakies doswiadczenia kiedy taka kamera sie przydala? albo potencjalnie mogla sie przydac? jakies policja/sad-stuff? jak na to reaguja?