Odp: SoundBoard - czyli Gravis dla Atari
kto bedzie chcial to kupi. a to ze na to bedzie softu mniej niz na vbxe - no trudno sie mowi...
unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 14 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
kto bedzie chcial to kupi. a to ze na to bedzie softu mniej niz na vbxe - no trudno sie mowi...
yooo , zalezy od devloperow
pewnie interface miodzik dla " muzykow " ...
mozna poszpanowac ze komputer 8 bit podskoczy do PC Pentium z karta Gravis
p.s
Candle podziwiam Twoja dzialalnosc tak trzymac !!!
... podtrzymuję zamysł YerzmYeYa - 1MB to trochę mało ramu niestety. Czy to ostateczna opcja ilości pamięci ram?
pin, czy ty nie rozumiesz, ze juz lamentujesz jak grecka placzka ze drogo, ale do tego chcialbys jeszcze ramu dokladac?
cala amiga ma 512k i jakims cudem dalo sie i program napisac i grafike zrobic i czasami nawet swietna muze zrobic - majac na wszystko 512k
tu jest 1024k na same sample i co? malo...
zenada
tyle powiem
Candle - największym kosztem jest chyba układ FPGA :) - ram, znacznie mniej choć zapewne cena całego projektu przekroczyła by magiczne 400pln, a tu najbardziej już chyba chodzi o barierę psychologiczną ;)-
nie jest
fpga kosztuje tyle co ten ram
Ludzie zesz wamac, gravis mial 1 mega - w wersji rozszerzonej! - I na 16 bitowych samplach midi gral... Bez przesady, to ma byc karta muzyczna a nie odtwarzacz :)
no właśnie się zastanawiam dokąd to prowadzi :) w JIL macie 64k (max 1MB) i jest OK ;)
A teraz robi się problem jak macie 1MB RAM-u na Sound Board :)
Słuchajcie... skoro tam jest takie mocne fpga, to może zrobić emulację całej atarki w tym fpga (np. na 20Mhz) i przesyłać do atari tylko obraz ? :)
... i maszynę do lodów (włoskich) ;)-
Prowadzi to do tego ze: "dongiel i , TERAZ MOZESZ BEZPIECZNIE ZAMKNAC SWOJE ATARI", ;)
oj - tam, oj - tam ;)-
szkoda, myslalem ze ktos sie zainteresowal projektem, ale jest jak zwykle :P
na pl w takim razie nie bedzie ;]
już nie przesadzaj, bo projekt jest jak najbardziej interesujący :). Oj - tam ;)-
Candle, żadne fochy , jesteś gwiazdą lutosceny, ale kurde do roboty i rób tę kartę, bo inaczej się zbierze ekipę i pojedzie na południe... A wtedy przejdziesz na chiński tryb montażu - drewniana szopa, miska ryżu i strażnik przy wejściu :) Aż będzie gotowe :)
ja nie focham ;) po prostu nudzi mnie czytac psalm o malej ilosci ramu na sample nr 205
rynek jest maly, wiec nie dziwcie sie mi, jesli ograniczam po prostu zbieranie zamowien do jednego forum - czasami tone w papierkach (vide vbxe czy ultimate)
dobra a podsumowując cały wątek :-) to kiedy pojawi się nowy wątek SOUND BOARD PREORDER ?
Dajcie skończyć montaż zamówionych już vbxe i ultimate1mb. Za to ludzie wpłacili już pieniądze, więc nie byłoby od rzeczy gdyby te prace miały priorytet. Dla jasności - to nie uwaga do Candle'a, wiem że robisz co możesz.
dokladnie tak
siedze i lutuje - jak juz mnie boli szyja od lutowania (np 960 kondensatorow 100nF na 8 panelach), to sobie robie przerwe na grzebanie w vhdl'u - np dzis na uruchomienie razem z trubem trybu compy shop na ultimate
Można jeszcze zamawiać vbxe?
nie
vbxe2 - naklad wyczerpany
dokladnie tak
siedze i lutuje - jak juz mnie boli szyja od lutowania (np 960 kondensatorow 100nF na 8 panelach), to sobie robie przerwe na grzebanie w vhdl'u - np dzis na uruchomienie razem z trubem trybu compy shop na ultimate
Siedzisz i lutujesz tysiąc kondensatorów (że o reszcie nie wspomnę)??? Szacun za cierpliwość. Szkoda Ci kasy na montaż automatyczny, czy tylko nie brałeś tego pod uwagę?
jesli chcialbys wspomniec o firmie [cenzura]- szkoda klawiatury
mielismy przyjemnosc - zero pojecia o robocie - po tygodniach narzekan na jakosc pasty i zbyt male rastry uzytych ukladow odeslali plytki polutowane ze zwarciami pod bga (z przeswietleniami i opisem typu zwarcie pod Uxx czy Uyy)
nie sadze ze moglbym im dac do montazu cos bardziej skomplikowanego niz uklady w so16
zas co do samej celowosci - mam pewna frajde w tym co robie - pewnie - tak jest szybciej, a czas zaoszczedzony mozna przeznaczyc na cos ciekawszego do roboty
ale kazdy potrzebuje jakiejs prostej pracy by moc odpoczac - przynajmniej psychicznie
Ostatnio edytowany przez Candle (2011-07-08 09:37:53)
jer, jesli beda chetni to bedzie v3, ale pewnie "za drogo"
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 14 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.109 sekund, wykonano 14 zapytań ]