Odp: KMK/JZ IDE+ 2.0 już jest i działa.
OK , merci Mr
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
OK , merci Mr
Powinno działać, ale na pewno będzie wiadomo, jak się sprawdzi. :)
Dziś doszły ... kmk i przejsciowka...
Jako ze nigdy nie mialem kmk ... czepne sie przełacznika... mam nadzieje ze czesto sie go uzywac nie bedzie... bo mam wielkie palce... a on wyglada na "chaina" i lekko sie dyga w kazda strone ;) ... oby sie nie urwał :)
Ostatnio edytowany przez stryker (2011-06-16 16:22:01)
Ja mam nadzieję że dzisiaj skończę swappa swojej atarki do nowej obudowy...
Kmki 2.0 czekają abym się niby pobawił :P
Zawsze możesz wymienić na taki gustowny drobiazg :) Do wyboru do koloru :) Wygląda solidnie
jak w ikarusach :P
Odpaliłem na szybkiego....
Przejściówka SD działa :-)
Czy wyniki w RW-Test sa oki ?
Wyglądają dobrze. A co?
Nic :-) Myslalem ze za słabe wyniki :-)
O masz go... ten program mierzy szybkość zapisu i odczytu pliku. Odczyt 65 KB/s to mało? :P
сколько вы заплатили за адаптер? :)
to ja się wtrącę bo ostatnio kupowałem podobny, u tego gościa:
http://allegro.pl/sd-sdhc-mmc-to-2-5-44 … 18217.html
nie wiem czy drogo czy tanio, co prawda szukałem innego adaptera o takiego:
http://allegro.pl/adapter-cf-44-43-pin- … 18432.html
a tamten wpadł mi w oko przy okazji :)
Seban mam te dwa z linków :-)
Masz te same wyniki na tej przejsciowce sd ?
dziś przyszła paczka, dopiero wróciłem z roboty to sprawdzę wieczorem dopiero :)
Muszę jeszcze zrobić upgrade BIOS-u :)
mi tez dzis przyszly... upgrade rowniez zrobiony ...
Drac030, maloooooo, :)
Co wy panowie z tymi sd? Toz koszt przejsciowki i karty sd = firmowej karcie CF i przejsciowce za 4 zl?
zaxon: jedna przejsciowka na sd + 10 kart sd << 10 kart cf
generalnie cf sucx jesli chodzi o cene i gabaryty, podczas gdy micro sd 16 jest wielkosci paznokcia dziecka.
No nie ale po co 10 kart ? Toz wystarczy jedna kupic do dedykowanego urzadzenia . Argumentowanie rozmiarami kart tez nie ma sensu w przypadku kmk2, ktore jest slusznej wielkosci i kazda karta nawet z przelotka bedzie mniejsza nix 2..5 calowy dysk.
pisalem ogolniej co do zasadnosci uzywania sd vs cf
takiej przejsciowki mozesz uzyc tez gdzie indziej z inna karta, chyba ze uzywasz atarki 24h/day
będzie druga partia?
nie mówię, że już... najlepiej po pierwszym...
ale którym?
to w końcu jaka cena finalna?
brakowało nam Ciebie!
Gość z AAge wykrył błąd, który zdołałem tylko częściowo odtworzyć u siebie, ale problem w każdym razie jakiś tam był. Podobno już mu działa, więc podzielę się nową wersją BIOS-u. Ogólnie nowe wersje będą do ściągnięcia stąd:
http://drac030.krap.pl/pl-kmkjz-pliki.php
Instrukcja powstaje, ale jeszcze nie jest gotowa :/
Jest też KMKDIAG z poprawką, o której mowa w drugim wątku.
W menu jest nowa opcja: "USpeed SIO", po włączeniu interfejs przejmuje obsługę transmisji szeregowej i działa w trybie UltraSpeed. Działa to u mnie dobrze z MyDOS-em przy 3xSIO (szybciej nie jestem w stanie sprawdzić, dlatego prosiłbym, jeśli to możliwe, o testy). Natomiast pod SDX działa to tylko wtedy, kiedy w CONFIG-u jest USE BANKED (i SIO /A), a SpartaDOS 3.2 nie bootuje się, kiedy to jest włączone. W jednym i drugim przypadku jest problem z instalowaną przez DOS procedurą obsługi VBL-a, którego jeszcze nie rozwiązałem.
Dobrej zabawy.
Ostatnio edytowany przez drac030 (2011-06-19 15:42:57)
U mnie działa z MyDOS-em przy 81kb/s.
można wiedzieć dlaczego autor rozszerzenia zupełnie mnie olewa i nie chce napisać czy będzie druga partia?
Jak będzie wiadomo, to pewnie napisze.
Sprawdzilem u siebie, sparta 4.44 , USE BANKED , SIO /A , Aspeqt, index 0, SIO2Pc USB. Skopiowalem ponad 2 mega plik bez problemow, cool.
z rw test: writing: 5519 B/sek, reading 8443 B/sek
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.114 sekund, wykonano 11 zapytań ]