AS: jak już Ci pisałem pod windowsem nie ma szans.
Aby to zrobić pod Linuxem, trzeba:
1) skompilować sobie jądro z obsługa atarowskiej tablicy partycji
2) w parametrach startowych tegoż jądra dać opcje swap do przeswapowania kolejności bajtów w słowie.
Robiłem to; działa. Z tym że w nowych (2.6.x) jądrach opcja swapowania została chyba usunięta, lub jest przeznaczona do usunięcia i nie nie wiem czy ją coś zastępuje więc:
lub
2) ściągnąć sobie dump dysku do pliku, przeswapować samemu (napisać do tego program), podmontować plik, a po zakończeniu kopiowania, jeśli chcemy zapisać zmiany, przeswapować z powrotem i zapisać dump na dysku.
MarekP: da się, ale jak sobie uruchomisz TOS to nic Ci ten link nie da, a myślę że częścią zamysłu jest to aby dane był widoczne także pod TOSem.
Jury: Hddriver ma jakieś magiczne ustawienie które pozwala zrobić hybrydową tablicę partycji ale ma to spore ograniczenia. Nigdy tego nie testowałem.
Atari: FireBee, (Falcon030 CT60e SuperVidel SvEthlana CTPCI), TT, (520ST Pak030 Frak PuPla Panther), (520ST 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx SC1435), (1040STFM UltraSatan SM124), (1040STE 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx NetUSBee SM144 SC1224), 260ST, 520 ST+, (MEGA ST SM125), (65XE Rapidus U1MB VBXE SIDE2 SIO2PC), (Jaguar SkunkBoard), Lynx II, 2x Portfolio