Temat: Styczniowy sztab, Warszawa

Jeśli chodzi o "styczniowy Sztab" to termin zgodnie z sugestią Innuendo zostawiam do uzgodnień, a lokalowo to proponuję Restauracja Jeff's - Pola mokotowskie (Żwirki i Wigury na wylocie Banacha). Jest możliwość zamówienia salki do 30 osób (salka z opcją palenia).

CENY dostępne na stronie restauracji (http://www.jeffs.pl/)(link nie jest reklamą lokalu),( jeśli można prośba do moderatorów aby link otwierał się na nowej, osobnej stronie).

Sugerowany termin poniedziałek - czwartek start od 16-17 , przyczyny już podawałem osobiście - promocje.

Dojazd z centrum rozsądny 175 (Dw. Centralny).

Oczywiście piszcie o wszystkim co Was interesuje w temacie postaram się odpowiedzieć w miarę możliwości.

Oczywiście wszystkiego co NAJ w Nowym Roku.

Ostatnio edytowany przez Bouli_23 (2011-01-01 16:53:59)

Dzieci (dzisiaj prawie 20 letnie) wychowałem na Atari 65XE i LDW2000, teraz po latach wracamy, typowa nostalgia.

2

Odp: Styczniowy sztab, Warszawa

Ja to na razie na 43,8 % ;-)

Jeff's to super wybór, jedna z moich ulubionych restauracji w Warszawie, ale:
- dzbanek Żywca po 13 zł jest tylko w poniedziałek i wtorek (4,33 zł za pół litra) - w czwartek już nie,
- w sali dla jaraczy zrobi się siekiera, a część osób nie jara i chce jeszcze pożyć :-/

3

alex napisał/a:

... w sali dla jaraczy zrobi się siekiera, a część osób nie jara i chce jeszcze pożyć :-/

więc mnie raczej nie będzie ... mam alergię na dym nikotynowy. Co prawda chodzę ze znajomymi którzy palą w miejsca dla palących, ale siekiera odpada.

8 bit rulez!!!

4

To może wybierzmy salę dla osób, które nie palą? O ile taka jest.

oto koło :r przyp "pole 3,142857 * :r * :r przyp "l 2 * 3,142857 * :r przyp "i l / 360 powtórz 360 [np :i lw 1] już

5

Tak by było najlepiej, bo na głównej sali jest fajny klimacik :-)
...a jaralnia jest pewnie zrobiona w dobudówce od strony parku.

BTW: w poniedziałek i wtorek jest też promocja na żeberka BBQ - 19 zł porcja :-P

6

Skrzydełka mogliby objąć promocją, to bym się nie obraziła ;)
To chyba pozostaje ustalić termin. Z mojej strony padła prośba, by nie był to któryś dzień sesji, czyli od 24 stycznia do 6 lutego. Może w sumie w lutym by dało radę, ale to wszystko pewnie na dniach się wyklaruje.

oto koło :r przyp "pole 3,142857 * :r * :r przyp "l 2 * 3,142857 * :r przyp "i l / 360 powtórz 360 [np :i lw 1] już

7

Sala dla palących byłaby z opcją wyłączności, czyli jeśli ktoś z nas pali, to pali i nie musi wychodzić. Dla niepalących oczywiście są opcje i na głownej sali jak i w kameralnej atmosferze (salka na lewo od wejścia). Piwo w poniediałek i wtorek jest po 12 złotych za 1,5 litra, w pozostałe dni od 16 do 18 dwa dzbanki za jeden (a cena jednego 24 pln), przeliczniki należy wyliczyć samemu. jedzenie jakie jest każdy może poczytać, i ne jest bardzo sztywne.
Jak coś to pytajcie będę się starał na bierząco odpowiadać. Ewentualne inne propozycje lokalowe też pod rozpatyrzenie ponieważ ja tylko zgłaszam propozycję.

Dzieci (dzisiaj prawie 20 letnie) wychowałem na Atari 65XE i LDW2000, teraz po latach wracamy, typowa nostalgia.

8

innuendo napisał/a:

Skrzydełka mogliby objąć promocją, to bym się nie obraziła ;)

Są skrzydełka w promocji, tylko nie wiem czy byś przejadła, 50 skrzydełek i butelka Don Perinion (przepraszam za ewentualne błędy w pisowni).

Ale tą promocję to może na 19 grudnia 2011.

Ostatnio edytowany przez Bouli_23 (2011-01-03 23:16:12)

9

Sugerujesz, że to promocja urodzinowa? :) Akurat skrzydełka uwielbiam, więc 50 przez cały sztab bym opchnęła, myślę. Moment, to jak można salę na wyłączność, to może warto zaklepać? Różnie bywało z miejscem (choć na ostatnim wszyscy się zmieścili).

10

Ja na jaralnię się raczej nie piszę, no more... :-) Jak ktoś się chce truć, to zawsze może na chwilę wyjść :-P
Jakkolwiek warto by wpierw ustalić kto w ogóle się pojawi.

11

alex napisał/a:

Ja na jaralnię się raczej nie piszę, no more... :-) Jak ktoś się chce truć, to zawsze może na chwilę wyjść :-P
Jakkolwiek warto by wpierw ustalić kto w ogóle się pojawi.

i ile osób jest palących. ostatnio w pizzerii nie było z tym problemów, nawet nie zauważyłam osób palących wychodzących na fajkę, zresztą nie każdy musiał;) siedzieć przy palącym Jury'm to sama przyjemność;)

Ostatnio edytowany przez cobra.c64 (2011-01-04 09:46:54)

8 bit rulez!!!

12

cobra: trochę off topicowo, ale śliczne masz dziecię (vide avatar) :)

Silly Venture - breaking the ATARI scene since 2000 ! :)

13

alex, chyba większość przychodzących nie pali :) A jury już sobie poradził inaczej ;)

14

Zatem biorąc to pod uwagę oraz wiedząc, że jaranie jest passe,  można uznać, że sala dla normalnych będzie OK :-)
Teraz przydałaby się lista obecności.

15

grey/msb napisał/a:

cobra: trochę off topicowo, ale śliczne masz dziecię (vide avatar) :)

wielkie dzięki.muszę zmienić avatora,bo fotka już nieaktualna. Mateusz teraz wygląda ...sam ocenisz jak zmienię:) ale te oczy po mamusi:)))

8 bit rulez!!!

16

Oprócz listy obecności poproszę jescze termin, dzisiaj rozmawiałem z p. Manager i wstępnie zaklepałem salkę o pojemności do około 30 osób, prośba tylko aby termin podany był minimum 4-5 dni wcześniej (są inni chętni).
Innuendo dobra wiadomość skrzydełka są w normalnym menu (porcja ma około 12 sztuk i rozpiętośc od łagodnych po pikantne).

17

Najlepszy byłby 17 lub 18 stycznia.

18

Co do terminu, to alex zaproponował 17-18. Nie wiem, co na to inni, ale wstępnie jestem za 17.
Skrzydełek nie mogę się doczekać już :P

19

Cholera, to teraz sztaby beda co 2 tygodnie? :) Ja to nie wiem czy dam rade, jeszcze sie nieogarnalem po ostatnim :D
A tak w ogole, to salka dla 30 osob? Kurde to juz normalnie zlot a nie sztab, hehe.

20

Ja bym w tym układzie optował za 18 (nie lubię poniedziałków?).
Jury to akurat tak wychodzi że co dwa/ trzy tygodnie ale docelowo może raz na miesiąc, półtora, a salka na 30 osób to nigdy za wiele, zawsze może ktoś się skusić na dojazd.

21

Innuendo, za wiewiórki gotowy jestem zrewanżować się porcją skrzydełek, co Ty na to (Skrzydełek nie mogę się doczekać już)?

Ostatnio edytowany przez Bouli_23 (2011-01-05 12:50:19)

22

Chętnie :) Hmm, może na sztabie będzie co opijać (,ale jeszcze nie mówię, o co chodzi, by nie zapeszyć) :)

23

Czyżby? małe wiewiórki?

24

Bouli, wiewiórki jeszcze śpią :) Tak na wiosnę powinnam zrobić im nowe zdjęcia. Przy lepszym sprzęcie będzie tych zdjęć więcej. A opijanie dotyczy czegoś innego ;)

25

Dlatego/ ponieważ itp, etc został tydzień +/- 2 dni,
ogłaszam totalną rezerwację na 18.01.2011 minimum godzina 16.00 (z terminem zgłaszania do piątku 14.01 do godz. 18), p0proszę o zgłaszanie akcesu lub totalnych sprzeciwów (co do terminów),(liczby osób (pan/pani będzie w towarzystwie {x2,3,4 itp} )wstępnie salka dla niepalących na lewo od wejścia.

Z góry przepraszam za bałagan w poście - wypowiedzi, ale sam nie mogę ogarnąć się w odpowiedzi, ale koncepcja ogólnie chyba zrozumiała.