Temat: Wejdę w posiadanie 14MB dla Falcon 030
.. drogą kupna lub wymiany za COŚ! Proszę o oferty.
<-- Kontakt przez "E-mail" albowiem moja skrzynka "PW" jest pełna i zaprawdę nie mam czego usunąć.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
.. drogą kupna lub wymiany za COŚ! Proszę o oferty.
napisz do Grzegorza Pancherza (Paskud):
grzegorz(at)paskud.pl
to jest producent pamięci 14MB do Falcon'a i na pewno ma coś jeszcze na sprzedaż.
pozdrawiam serdecznie.
Dokladnie. Chyba wiekszosc posiadaczy Falconow (wlacznie ze mna) maiala rozszenie pamieci do 16MB made by Paskud.
Ja osobiscie nigdy nie mialem problemow z tym rozszerzeniem wiec goraco polecam
Problem jest taki, że nie mieści się z orginalnym ekranem.
Olej Paskuda :) On nie odpowiada na maile a jak już mi odpowiedział ( chyba ze 2 lata temu ) to obiecał że coś poszuka ale zajmie mu to kilka miesięcy. Oczywiście potem się już nie odezwał :D
Tu masz pewniejsze źródło:
http://atariarea.krap.pl/forum/viewtopi … 13#p117013
Ostatnio edytowany przez jury (2010-12-29 08:58:14)
sqward <-- Falcona dostałem bez górnej części oryginalnego ekranu.
wszyscy <-- Dzięki za rady.
sqward: dziwne, bo ja mam ekran i wszystko się mieści :)
W miejscu pamięci jest lekko podniesiona blacha bo nie mam śrubek, z nimi jest idealnie :)
Ostatnio edytowany przez grey/msb (2010-12-29 10:19:19)
U mnie nie bylo problemu z pokrywa. Wszystko sie miescilo jak powinno
moj ram od Paskuda też mieści się pod obudową, ale z tego co pamiętam to zależy od rodzaju podstawki pod ram, płaska / pochyła / pionowa
ok, dzięki, temat mieszczenia się płytki Paskuda pod blachą jest jasny.
Co do meritum wątku, w rozliczeniu za poszukiwane 14MB mogę oddać oryginalne 4MB + dopłata. Warto mieć coś w zapasie, a ja mam 2szt po 4MB.
Paskud chyba montował te rozszerzenia z tego co miał pod ręką, więc pewnie moje są inne. Mam 3 stuki i żadnego nie da się zainstalować z ekranem.
Hi
A propo maili co do rozszerzeń do Falcon'a itd...
płytek ci dostatek... podstawek pod SIM PS-2 również
generalnie czy rozszerzenie mieści się pod blachą lub nie
przede wszystkim zależało od samej pamięci..
Pierwsze moje rozszerzenia (płytki) miały bład w druku (przesunięcie pinów)
i związane z tym było lekkie podwyższenie płytki - żeby naciągnąć bład.. ale było tylko 14 takich płytek..
w sumie takich rozszerzeń jest zmontowanych około 50 szt. i raczej problemów nie stwierdzono..
w chwili obecnej czas pozwalający zajmować się hobby Atari .. spadł praktycznie do zera..
Jeżeli ktoś chciałby sobie samodzielnie zlutowac płytkę to służę pomocą..
Na wszystkie maile odpowiadam itd.
tak? ;) to ja wciaz czekam na odpowiedz ;)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.073 sekund, wykonano 16 zapytań ]