Oto lista moich ulubionych gier na ST (kolejność przypadkowa):
Jim Power
Vroom
Lotus (wszystkie części)
North&South
Lemmings
Megalomania
Stunt Car Racer
Another World
Turrican
Sleepwalker
Sim City
Lethal Xcess
A na STE to oczywiście Obsession i Stardust :)
Co do sporu na temat, czy dana gra jest lepsza na ST czy na Amidze to w pełni zgadzam się z kolegą o nicku mazi . Grafika nie jest najważniejsza. Ważne jest to, że dana gra wciąga i ogólnie fajnie się w nią gra. Swego czasu grałem w Lemmings na PC i ta gierka potrafiła mnie wciągnąć na bardzo długo, pomimo tego, że grafika w wersji na PC jest o wiele gorsza od tej w ST i Amidze :) Tak więc uważam, że nie ma co porównywać gier z ST z grami z Amigi, bo po pierwsze to różnią się one najwyżej jakimiś drobnymi szczegółami, a po drugie każdy z tych kompów daje niebywałą frajdę z grania na nich. Tak więc jeżeli ktoś, kto niby jest użytkownikiem ST w przyszłości będzie chciał wypisywać brednie w stylu amiga to amiga tamto to niech zmieni kompa na Amigę, a forum na PPA :P A moja opinia o Atari ST pozostaje niezmienna: Atari ST to super komputer. Amiga też jest fajna, ale dla mnie to właśnie ST na zawsze pozostanie number 1 :)
A na koniec pozdrawiam wszystkich STkowców i Amigowców na tym forum :)
Ostatnio edytowany przez marcin1040stfm (2010-11-15 14:25:43)
Atari 1040 STFM (TOS 1.02, 1 MB RAM), Atari 520 STE (TOS 2.06, 4 MB RAM), Atari 800XE, magnetofon Atari XC12+Turbo2000, SIO2PC, Satandisk, monitor Atari SM 124 i SM 144 i wiele innych fajnych sprzętów :)