Odp: Głuchołazy: Game Compo - gry, zasady
Mowny. Bo tak. :)
Ostatnio edytowany przez Pin (2010-07-26 00:41:26)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mowny. Bo tak. :)
Ostatnio edytowany przez Pin (2010-07-26 00:41:26)
A dlaczego gry tylko na malucha? ST i Jag odpadły świadomie?
Bo Drewniak nie umie odpalać programów na ST. Pisze, że na jego STe trzy literki w katalogach mu przeszkadzają.
Ciekawe, że na moim Falconie, ani tym bardziej STfm problemów żadnych nie ma.
Biedaczyna z tego drewniaka. Ojoj, kur.wa.
Jeśli ktoś będzie miał życzenia, to STfm z HxC będzie. Plus - duży zestaw gier. Dla pewności można zabrać grę ze sobą, w formie *.st lub *.msa.
Ja tam żadnych konkursów growych na ST nie proponuję, bo przyglądanie się, jak ktoś godzinami łazi po labiryntach "Gods" może nie być wystarczająco zapierające dech w piersiach. Ale sprzęt i gry zapewnię w razie czego, bo i tak biorę.
no na STE to ciekawy byłby turniej w Obsession, ale skoro, ponieważ, bo tak :) ST nie jest uwzględnione, to trudno :)
STe mam zepsute (wciąż liczę, że Pan Candle jak napisał tak też uczyni i je na zlocie zreperuje, po cenie).
Problem w tym, że HxC podpina się "na stałe", więc będę miał to tylko przy STfm.
Ostatnio edytowany przez YERZMYEY/HOOY-PROGRAM (2010-07-26 13:51:24)
Ciekawe, że na moim Falconie, ani tym bardziej STfm problemów żadnych nie ma.
być może zależy to od plam na słońcu :)- Mam innego tosa i inny kontroler dysku. Dalej chcesz o tym rozmawiać :) ??
Ale sprzęt i gry zapewnię w razie czego, bo i tak biorę.
To dobrze bo ja zabieram 2xSTE z SC1224, więc chętnie się się pobawię.
Ja biorę Megę STE. Jak by co to mogę też dobrać "kiborda" Casio z MIDI. Ale nie mam do tego żadnych trakerów, kiubejzów itp. Ma może ktoś takie oprogramowani? (Mi wcięło lata temu...)
Mam Cubase'a (używany na ST).
Niestety różne klawikordy różnie reagują na MIDI, a ja nie mam zdrowia się użerać, więc jak moja własna forteklapa wzięła i uświerkła, to dałem sobie spokój. Ale program mogę wziąć, jeśli trzeba.
Yamaha jakoś tak robiła, że jak zapisałeś kanał jednym instrumentem, a potem zmieniałeś sobie na inny i waliłeś w innym kanale, to działało normalnie.
A wziąłem ostatnio jakieś Casio CZ i ta cholera po zmianie instrumentu zmieniała wszystkie poprzednio nagrane na tenże właśnie aktualnie wybrany. Miałem do wyboru albo wyje.bać to przez zamknięte okno, albo dać sobie spokój.
Wybrałem drugą opcję.
Ostatnio edytowany przez YERZMYEY/HOOY-PROGRAM (2010-07-27 17:43:02)
To moje CASIO to niewiele więcej niż zabawka. Chociaż jak kupowałem je 15 lat temu to był dla mnie wypas. ZTCP obsługuje 4 kanały których instrumenty dawało się przestawiać "w locie", ale działało to tylko przy nagrywaniu na sekwencer. Nie udało mi znaleźć "komendy" którą mogłem instrument zmieniać z poziomu programu (albo nie pamiętam że taką znalazłem).
Potknąłem się o ten sprzęt niedawno i pomyślałem sobie, że można by go odkurzyć i się tym trochę pobawić (grać już kompletnie nie potrafię (w sumie to chyba nigdy nie potrafiłem... ;))).
Enyłej, przywieź soft, ja przywiozę "kiborda" i może coś z tego wyjdzie :-)
Panowie, nie offtopujcie pliz. Ten wątek jest tylko o turnieju gier.
@mowny - oficjalnie gramy tylko na malucha bo... nie pomyslalem, ze mozna tez na czyms innym :P
Pozatym male atari jest najbardziej popularane, gry na niego takoż.
JEST PROSBA:
Zaprojektowalem w Corelu pikny dyplom okolicznosciowy dla zwyciezcow. Czy ktos moglby wydrukowac 21szt. takiego dyplomu (to juz z zapasem) i przywiezc w piatek ze soba na party? Jesli nie starczy na to pieniedzy z wejsciowek to zwroce koszty prywatnie.
Powinni to zrobic od reki w kazdym punkcie druku cyfrowego. Ja po prostu nie mam kiedy podjechac do drukarni w ciagu najblizszych 2 dni :/
Prosze sie zglaszac dzis w tym watku. Dzieki.
Wyślij *.CDR na yerzmyey AT interia.pl
Mam starego Corela, ale zobaczymy.
Bądź chyży, bo Pan Drewniak chce jechać JUŻ jutro.
nosty :dyplomy podrukowane, wystarczy wpisać i wręczyć
Aha. No to OK.
Ja jadę już dziś.....
tP
Bo nikt nie spodziewa się krakowskiego pogotowia!!!
Ja biorę Megę STE. Jak by co to mogę też dobrać "kiborda" Casio z MIDI. Ale nie mam do tego żadnych trakerów, kiubejzów itp. Ma może ktoś takie oprogramowani? (Mi wcięło lata temu...)
Hmmm. To był dobry pomysł z tym syntezatorem. No, może prócz tego, że byłem naprany jak meserszmit.
Może jest to jakaś nowa idea dla ST-kowców, żeby brać na przykład jakieś klawikordy na zloty.
Niewykluczone, że następnym razem ja też jakiś wezmę. ;)
Zebrało się tego trochę, parę z MIDI. I kable są...
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.080 sekund, wykonano 14 zapytań ]