Nie wiem czy smiac sie, czy plakac z tych bunczucznych wypowiedzi... :lol: :cry:
Jesli potrzebujesz tworzyc w wyraznych pikselach i z pelna paleta kolorów to sie przerzuc na grzyba.
Wieeeelkie dzieki za rade, czy nie zauwazyles ze juz od pewnego czasu to robie (vide: oryginalny screen tytulowy do NUMENA) ?? :o :P Oczywiscie zdaje sobie sprawe, ze jeszcze mam duzo do nauczenia... :-/
Wybacz, że nie wszyscy są mega-hiper-madafaka-Draconami.
LewiSo-animko-moderatorami tez nie sa wszyscy... :lol:
Z tego co zauważyłem ktoś kto nie należy do TQA i nie jest współtwórcą Numena nie zasługuje na Twoja uwage.
Zle zauwazyles. Widze. ze na kilkuset uzytkownikow tego forum (i atarowskich scenowcow ogolnie) jestes drugim, ktory wyciaga takie falszywe wnioski. Co mowi samo za siebie, po prostu sie czepiasz, szukasz dziury w calym, itp. :evil:
Respekt mam takze do wszystkich, ktorych tworczosc mi sie podoba, ktorzy potrafia zrobic cos xtra na atari, szczegolnie do moich kolegow po fachu na atari i pc (np. Replay, ANj, Vidol, Biter ...).
Kazdy tworzy tak jak umie najlepiej. I jezeli nie odpowiada Ci nie musisz ogladac. Czemu nie ogladasz tylko nowych produkcji TQA? Po co ogladac produkcje innych?
LOL. Ty tez nie musisz sie wypowiadac w tym watku. Poza tym gusta sa rozmate ... Moze ogladam co rozni ludzie robia, zeby byc na biezaco z nowinkami ;)
Nie zrobie tego, poniewaz nie jestem dobrym koderem. Umiem zakodować zina, kolekcje muzyczna czy graficzna.
ja tego nie kwestionuje ! :rolleyes:
Masz frasunek ode mnie za kolekcje msx Mikera (to z obrazkami z Newsrooma) i serie starych "TOO HARDÓW" ...
Ale nie umiem napisac szybkiego efektu w TIPie. Nigdy tego nie ukrywalem, wiec nie miej o to do mnie pretensji...
zawsze mozesz sprobowac. :) Tak naprawde nie mam pretensji o kodowanie, tylko w tym momencie ironizuje, ze tak wywyzszasz tryb grafiki, nadajacy sie glownie do konwertowanych fullscreenow. :)
W Atari jak narazie szczytem osigniec jest TIP.
ja jestem innego zdania, a wierz mi, eksperymentowalem z roznorodnymi trybami grafiki - od 2/4 kolorow, 256 (PLAMA), znakowy, GED, CIN, HIP i ten TIP. TIP zabija szczegoly w obrazku i dosyc go rozmywa, o czym mogles sie przekonac na gfx compo, np. w obrazku moim czy VIDOLA.
Nie powiesz, ze w slideshole ANIMKOMIALSOW wszystkie obrazki wygladaly rownie dobrze, co ??? :evil: .... Mozesz sie zdziwisz, ale dla mnie najlepszym trybem grafiki jest teraz CIN... :D Po tym, co zaprezentowal w tym roku ANj, mysle, czy by znow czegos w tym trybie nie zrobic. :)
A akurat omawiany upgrade bardzo mnie zainteresowal (z oczywistych wzgledow). :P
Poinformowac masz prawo. Ja wyrazilem swoja opinie na temat dopalki: nie podoba mi sie i juz.
ale po co w takim histerycznym tonie ? :lol:
Pewnie, ze nie zabronie przegladu i nadzoru. Widze tez, ze NABOJCE przybywa czlonkow i zamykanie topicow zwiekszylo tempo - nastepuje juz wowczas, kiedy ktos zdenerwuje jednego z NABOJKOWCOW (o czym kulturalnie sam on napisze) - brawo prywata ! :D Dobrze ze KIEROWNIK ZAMIESZANIA jest caly czas przytomny. :P
Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz: dlaczego krytyce poddales tylko moja opinie, a zdanie Eru przelknales jakos?
brawo za spostrzegawczosc!! :o Myslalem, ze jestes na tyle sprytny, ze w moim zdaniu o nonsensie instalowaniu CGA w Atari (tzn. przyrownywania go do montowania 2. Antica) odkryjesz aluzje do ERU.
Niestety, przeliczylem sie - trudno. ;)
Widze, ze nie jestem czlowiekiem godnym poszanowania za swoje poglady. Szczerze mowiac Twoje podejscie do sceny jest godne Jordana, ktory jakis czas temu wyskoczyl z tekstami, ze skopie nam dupy nowym demem by Shadows.
Widze, ze jestes czlowiekiem bardzo przewrazliwionym na swoim punkcie. :o Nie wiedzialem, ze wyrazajac swa negatywna opinie o slideshole "A.M.B.V." tak gleboka Cie zranilem, iz wziales to do siebie.
Mam jednak przeciez prawo do swojego zdania i to nie rzutuje na reszte Twoich produkcji i samej osoby. Moje podejscie do sceny??? Byc moze nie przejmuje sie nia tak, jak Ty, nie jezdze na wszystkie mozliwe zloty, itp. Porownujac mnie do zachowania JORDANA tylko sie osmieszasz, bo nie znasz dobrze ani jego, ani mnie. Poza tym ja nie zniewazylem tutaj (na tym forum) nikogo, co zrobil Jordan.
Ciekawe, ze z innymi ludzmi z Twojej grupy jakos mozna sie niezle bawic, posmiac sie, pogadac, zeszmacic, zalatwic powazne sprawy (vide pogrzeb Kajtka)...
przegladasz uwaznie forum ??? Albo specjalnie pomijasz fakt, ze dodalem cos od siebie n.t. ś.p. Kajtka (którego niestety nie było mi dane poznać wczesniej). :o
Tylko jakos Tobie eliciarstwo nie przeszlo.
jakie eliciarstwo, do stu diablow ?!? Fakt, ze sie kolo Ciebie nie krece, ze z Toba nie pije, itp. nie oznacza, ze zaraz szukam "elyty", stary, hamuj sie ze swoimi stwierdzeniami....
Probowales w ogole na party podejsc do mnie, pogadac, itp. ? NIe pamietam... :evil: No to co tu rozwazac ?!? :?
Co do mnie, to bawilem sie dobrze zarowno rok temu (pierwszy raz po paroletniej przerwie), jak i w tym roku. Na party jade, zeby pogadac sobie z roznymi osobami, obejrzec nowe produkcje, sprobowac swoich sil w compo i ewentualnie popic troche.... Fuckt, ze jest kilka osob na scenie ktorych nie rozumiem (hehehe), ale na szczescie po prostu samo z siebie wychodzi, ze sie z nimi mijam na takiej imprezie.
A propos, jesli wylatujesz z tym moim "izolowaniem" sie, to wiedz ze na party zaprosili mnie tez do swojego grona czlonkowe Odsieczy Sobieskiego i sam nie wiedzac kiedy, zostalem wpisany do tego klubu. ;)
Wiecej wyrozumialosci do innych i mniej pochopnych sądów (jeżeli kogoś prawie nie znasz), a zycie bedzie przyjemniesze i na dluzej zachowasz piekno (bo jak mowi porzekadlo, zlosc mu moze zaszkodzic). ;)
Zauwaz, ze ja w poprzednim poscie tutaj skoncentrowalem sie tylko na odpowiedzi na Twoje teksty, a Ty wykorzystujesz okazje do ataku na moja osobe i np. zarzucanie tej "elytarnosci" (a fuj !).
Mimo wszystko pozdrawiam i mysle, ze moze jeszcze kiedys stukniemy sie kielonkami na jakims party... :D :?: