Temat: Za ile poszedł allegrowy Toms 720 ?
Ktoś wie ?
http://allegro.pl/show_item.php?item=817542659
Gościu wycofał aukcje przed czasem...ciekawe dlaczego ? a zapowiadało sie interesująco
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ktoś wie ?
http://allegro.pl/show_item.php?item=817542659
Gościu wycofał aukcje przed czasem...ciekawe dlaczego ? a zapowiadało sie interesująco
No przecież nie poszedł. Pewnie łebek ustawił minimum na 1000 zeta (albo więcej), ale deko się spóźnił. "Bum na atarynki" już raczej minął.
Pewnie koło gwiazdki ponowi próbę (albo nie).
Wróbelki ćwierkają, że chodziło tylko o "wycenkę".
nie wiem, czy minął, gdyż stacja i tak osiągnęła w licytacji kwotę ponad 700pln - a nie jest to kwota mała :)
ciekawi mnie to bo osoba jest z Gdyni (wystawiający), dokładniej gdzieś z przedziału Leszczynki/Grabówek (okolice ASa:)...)
reasumując: ten świat nie jest duży, więc można by się pokusić o odnalezienie...:)
ps. mam pewna teorię kto to sprzedaję na czyje konto :) niech lepiej sam sie do tego przyzna ;):)
Ostatnio edytowany przez gepard (2009-11-20 14:28:58)
Pinek: minął (chyba) w sensie rywalizacji kupujących, pewnie parę miesięcy temu mogła by osiągną koło tysiąca (a taki mogło być założone minimum).
W każdym razie gostek mógł zgarnąć 710 zeta, a tak ma figę z makiem. :D
(no, chyba że jednak sprzedał, podobno od jakiegoś czasu można wybrać, czy się sprzedaje mino nieosiągniętego minimum, czy nie)
napisałem po aukcji ile chce za tę stację , nie dostałem odpowiedzi a gośc sie loguje
czyli musiał sprzedać
pewnie dogadał sie poza aukcją no bo prowizji nie chciał płacić, a od takiej sumki jest już spora...
wydaje mi sie, ze znam ta stacje...
jesli ktos jest zainteresowany szczegolami zapraszam na priv.
czyli odgadnąłem? :D sprzedający proszony o ujawnienie się :)
tak, oidp slalem na adres gdzies z 3miasta. trasnakcja mimo, ze sfinalizowana skonczyla sie dla mnie niemilymi wspomnieniami.
To była jawna prowokacja i chęć zbadania ile wart jest dziś toms 720 cr..
Bo jestem prowokantem!
-wprawdzie zbadałem, dwie osoby od ręki oferują 1,5k pln, była jeszcze 3osoba która oferowała 2,5k pln.
+ niezliczona ilość kretyńskim zapytań .........
Stacja oczywiście nie została sprzedana bo po co..
Chęć zbadania tego kosztowała na allegro 25złoty(cena minimalna była 2k pln i sądzę że niestety i tak została by osiągnięta, każdy wie ile allegro przycina za wystawienie z ceną minimalną, pogłoski aby nie płacić prowizji dla allegro .. są śmieszne)
**
Jak będę miał 3ciego toms-a 720kilowego, a niedługo będą miał:)
-dam wcześniej znać tutaj na atariarea, kiedyś wygrałem go na allegro, powierzyłem jednemu człeniowi(chyba z 4-5 lat temu) miał zrobić trackkopier-a ale nie zrobił do dzisiaj, więc jak pojadę w grudniu do wawy to go odbiorę.
Niestety będzie to zwykła wersja (bez centronic-a i rs232) i nie w takim stanie.
Ale to będzie toms 720 kilowy.
Jad co wiesz o tej stacji??? która brała udział w prowokacji???
Może ja czegoś nie wiem???
Stacja z bardzo ciekawą historią kupiona przez żonę pewnego atarowca na prezent...
Używana kilka razy głównie przezemnie.
A i nie człeniu tylko już prędze "człeniuwa".. .
***cieszę się że ktoś umiał użyć kodu pocztowego..
Ostatnio edytowany przez AS... (2009-11-21 16:46:55)
LOL. Obstawiałem tak od początku, a poszedłem wątkiem kupowanych przedmiotów hehe.
ASie: jak daleko mieszkasz od A.Kordeckiego?? :)
Ostatnio edytowany przez gepard (2009-11-21 12:12:01)
ja mieszka na kordeckiego:)
cholera naprawde cieżkie czasy...można namierzyć każdego na podstawie naprawdę skąpych danych :/
Ostatnio edytowany przez gepard (2009-11-21 12:15:19)
Jad co wiesz o tej stacji??? która brała udział w prowokacji???
Stacja z bardzo ciekawą historią kupiona przez żonę pewnego atarowca na prezent...
Używana kilka razy głównie przezemnie.
jesli na kablu sio zawsze byla ta kombinacja wtyczek din to mozliwe, ze nie jest to ta stacja ktora mam na mysli.
moj toms720 (zanim go sprzedalem) byl uzywany w avalonie. to wlasnie ta stacja byla przedmiotem artykulu i calego watku w tajemnicach atari. pamietacie jak to jbw pisal, ze zbyt dlugo rozpoznaje format wlozonej dyskietki?
sprzedalem ja na allegro. kupujacy okazal sie burkiem. nie byl to as. mial raczej nick na litere z konca alfabetu...
mial raczej nick na litere z konca alfabetu
hahah o nim tez pomyślałem, ale nie ten rejon miasta :) Grabówek to metropolia w porównaniu z...;)
btw...Stryker: ta stacja co kupowałeś ze mną od Trolla to była T710 czy T720? bo nie pamiętam.
Ostatnio edytowany przez gepard (2009-11-21 14:59:55)
AS... napisał/a:Jad co wiesz o tej stacji??? która brała udział w prowokacji???
Używana kilka razy głównie przezemnie.jesli na kablu sio zawsze byla ta kombinacja wtyczek din to mozliwe, ze nie jest to ta stacja ktora mam na mysli.
moj toms720 (zanim go sprzedalem) byl uzywany w avalonie. to wlasnie ta stacja byla przedmiotem artykulu i calego watku w tajemnicach atari. pamietacie jak to jbw pisal, ze zbyt dlugo rozpoznaje format wlozonej dyskietki?
sprzedalem ja na allegro. kupujacy okazal sie burkiem. nie byl to as. mial raczej nick na litere z konca alfabetu...
nie widziałem aby jakikolwiek t720 miał inaczej z tym sio....
zawsze była tam przejściówa.
W t710 jest już zrobione to normalnie.
Gep, Stryj ma t710
w t710 szybciej działa rozpoznawanie gęstości niż w t720..
Ostatnio edytowany przez AS... (2009-11-21 15:43:13)
Pamietamy, mnie jednak bardziej interesuje to dziecko siedzące i gryzące płytke stacji na fotce w gazecie ;) Czyje to dziecko i czy dzisiaj jest atarowcem ;) albo przynajmniej
w branzy IT :)
Edit:
o, znalazlem
Ostatnio edytowany przez mikey (2009-11-21 16:17:18)
nie widziałem aby jakikolwiek t720 miał inaczej z tym sio....
zawsze była tam przejściówa.
tak wiec dokonalem blednej indentyfikacji. poza tym nie pamietam przycisku (reset?) - tego czerwonego 'guziczka'.
Pamietamy, mnie jednak bardziej interesuje to dziecko siedzące i gryzące płytke stacji na fotce w gazecie wink Czyje to dziecko i czy dzisiaj jest atarowcem wink albo przynajmniej
w branzy IT smile
ja juz nie bardzo kojarze to zdjecie. z tego co wiem, osoby pamietajace czasy atari pracuja do dzis w avalonie. moznaby sie zapytac...
2,5k ? lol... a ja swojego t720 dałem w prezencie krap'owi :) i co ciekawe była to ostatnia 720stka wyprodukowana przez tomsów.
s.
a masz może jej numer seryjny???
no co Ty :) spytaj się krap'a :) z tego co pamiętam czekałem na tą stacje chyba ze 2 miesiące... a kupiona była o ile pamięć mnie nie myli jakoś w '95 albo nawet na początku '96.
s.
a jaki problem przerobic TOMS 720 na wersje CR ???
problem to skąd wytrzasnąć toms-a 720...
i sądzę że nikt nie przerabiał skoro na zamówienie można było jeszcze zamówić centronics-a i rs-a.
slaves: musiala byc na poczatku 96, bo ma "serial number" 960102
moja poprzednia 720-tka miala 91101513AT, musialo sie ich wiecej robic wtedy, bo numer bogatszy.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.093 sekund, wykonano 12 zapytań ]