26

Odp: Kupię Atari Falcon lub obudowę do atari falcon,16MB stram,kartę turbo

O żesz ;) To teraz samo CT63 potrafi pójść za 400 Euro ( ostatnio na ebay'u takie cuda widziałem )

27

macgyver napisał/a:

AS: ja sprzedałem Falcona z CT63 (nie na allegro, ale za pośrednictwem A-A) za kwotę niższą niż 2k ;) Trzeba było uważać ;)

Tylko jak dobrze pamiętam nie był on w ori obudowie...!
A ja się tylko użytkowaniem Falcona 060 i  ciesze że jest w ori obudowie :P
Pamiętam Mac ale to był precedens :)

28

W ori obudowie nie zmieścił byś na raz dwóch dysków HDD 3,5", CT63, CD-ROM-u i zasilacza ATX o mocy 300W oraz osobnych wyjść na monitory RGB i VGA oraz przełączników: normal<->turbo i "wymuszającego" RGB/VGA ;) A tak wszystko w jednej budzie bez sterty kabli/dodatków leżących obok :P

29

jury napisał/a:

O żesz ;) To teraz samo CT63 potrafi pójść za 400 Euro ( ostatnio na ebay'u takie cuda widziałem )

Jeżeli mówisz o tym z Holandii z CTPCI w komplecie to ja też je zauważyłem ;) a wczoraj przyjechało :D
Cena taka jak z fabryki. Nie powiem żebym kliknął Kup Teraz z lekkim sercem, ale cóż.. taniej już pewnie nie będzie, a trafiają się rzadko. Udało mi się tylko wynegocjować darmową przesyłkę.

--== Kup Pan/i dyskietkę - jedyna taka oferta w całym InterNetCie - http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=18887 ==--

<-- Kontakt przez "E-mail" albowiem moja skrzynka "PW" jest pełna i zaprawdę nie mam czego usunąć.

30

Pięknie!!
-No to mamy kolejnego aktywnego Falconowca 060...

Daj znać jak poskładasz sprzęt do "kupy"... i ewentualnie jak będziesz miał jakieś pytanka... Całkiem niedawno sam to przerabiałem więc sporo pamiętam :P

31

uicr0Bee napisał/a:

to ja też je zauważyłem ;) a wczoraj przyjechało :D

Hehe, no to gratulacje :)

32

As... <-- mam nadzieję że zasłużę ten przymiotnik aktywny. Na razie muszę dojść do ładu z moją płytą bez dopałki - wymiana NVRAM, sprawdzenie FPU i odpalenie tych nieszczęsnych dem, które nie śmigają. Potem CT63.

Czy przed wpięciem CT63 trzeba coś ważnego zrobić? Czy można jakoś uwalić CT63 jeżeli czegoś się wcześniej nie zrobi?
Jeżeli to już tu było, wystarczy link do wątku.

A skoro sporo pamiętasz, to może spisz to od razu i powieś tu?

W sumie to offtopic'kujemy atarensowi. Sorki.

Ostatnio edytowany przez uicr0Bee (2011-08-11 09:09:39)

--== Kup Pan/i dyskietkę - jedyna taka oferta w całym InterNetCie - http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=18887 ==--

<-- Kontakt przez "E-mail" albowiem moja skrzynka "PW" jest pełna i zaprawdę nie mam czego usunąć.

33

Oj tam oj tam!! pisze co pamiętam!
Najważniejsze jest podłączenie zasilania od ct63 do płyty głównej falcon-a, robisz to przez zasilanie od stacji dyskietek falconej.
WAŻNE A WRĘCZ ULTRA WAŻNE KOLOR NIEBIESKI MA BYĆ TAM GDZIE JEST KOLOR NIEBIESKI OPISANY NA CT6X jak źle podłączysz wtyczkę to wiesz że będziesz miał więcej dymu niż jak puściłem na głuchołazach ze swojego Falcon-a :P

Co więcej ct63 nie jest pewnie podłączone z płytą główną, ja sobie po prostu zrobiłem dystans, aby nie przeważało i się delikatnie nie wypinało ze złącza płyty głównej Falcona. Objawia się  to tym: że Falcon się po prostu nie włączyć, bądź będą syfy już podczas jego startu. Wystarczy docisnąć do płyty głównej i wszystko znowu działa, więc dystans jest bardzo pomocny! Od głuchołazów mam skreconego Falcona i działa zawsze (dodam że ja go chowam, bo jak synek by się dorwał to :) )...

To jeśli chodzi o sprzęt jeśli chodzi o soft, to jeśli nikt wcześniej nie paczował biosu to będziesz miał to co jury i ja, czyli dema 060 2-3klatki na sekundę, Czuba coś sp*****.* i w pewnych wersjach biosu ct63 nie da się właczyć po prostu cache(!!!)..
Więc też trzeba od razu je spaczować, ściągnij najlepiej tos060 http://didierm.pagesperso-orange.fr/files/tos060.lzh
Tam są paczki od razu do nowego biosu, ja z tej paczki paczowałem swoje ct63 ...

To tyle tak na szybko, jak coś to pytaj :)

Ostatnio edytowany przez AS... (2011-08-11 09:26:45)