Ten Samsung do Atarki jest akurat naprawdę świetny - przez s-video obraz jest bardzo, bardzo dobry. Tryby Rybagsa również działają, wszystkie RIP-y, TIP-y lekko mrugają tak jak powinny, monitor nie koryguje tego i moim zdaniem DOBRZE. Wzorniczo dopasowany jest nawet do XE (srebrno-szary kolor). Oczywiście głośniczki stereo są "takie sobie", ale to w każdym małym LCD-TV. To co sprzedają, to na pewno leżaki, nie sądzę by jeszcze go produkowano.
Ja sprzedałem swojego 711MP ze względu, że NIE DZIAŁA z VBXE (nie łapie synca z Atarki w duecie z RGB) i dlatego zamieniłem na LGM1721A-BZ.
Ale jeżeli nie chodzi o użytkowanie VBXE, to polecam Samsunga - lepszy dźwięk (nie szumi w głośniczkach, co jest główną wadą LG).
Używałem 711MP na codzień z Atarką (s-video), testowałem również VGA (TT030) i EURO RGB (Amiga). Działa bardzo bardzo dobrze.
Jedna rzecz, ja kupiłem 711MP używanego i ich częstą wadą jest to, że puchną kondensatory w zasilaczu, wskutek czego monitor "tyka" a się nie włącza (popularna usterka opisana w necie). I mi po jakimś czasie używania niestety też się pojawił ten problem. Ale wymieniłem dwa spuchnięte i monitor zahulał znów jak nowy.
Podsumowując, jeżeli chcesz korzystać z VBXE to 711MP odpada. Jeśli nie, to całościowo jest raczej lepszy od LG, choć ma bardziej archaiczny design (ale pasuje on świetnie do serii XE/ST).
Amen! ;)