Odp: Rozmowy o Unii itp.
Problemem nie jest sam zwrot vatu, tylko to że jesteś ODRAZU podejrzany o machlojki i możesz się spodziewać kontroli.
https://github.com/willyvmm/mouSTer
jmp $e477
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Problemem nie jest sam zwrot vatu, tylko to że jesteś ODRAZU podejrzany o machlojki i możesz się spodziewać kontroli.
Ale co ma UE do tego?
ja to najbardziej lubię te kompetentne oceny AS... i jego kolegów...
niech mi ktoś tu powie, że to nie dzieło wspólnej europy - to go wyśmieję...
pogadajmy o tym, co jeszcze jest naleciałością europy?
te zloty - to jak myślicie...
Ostatnio edytowany przez bezrobotny (2015-10-31 18:59:46)
Adam Klobukowski napisał/a:Ale co ma UE do tego?
malo co kojarzysz, mogles nie wiedziec. wyludzenia vat tycza sie operacji wewnatrzwspolnotowych.
Ja się odnosiłem akuart do postu willego.
Co do VAT, to naprawdę, oszuści nie potrzebują UE do oszukiwania i zawsze sobie znajdą sposoby.
@kosa - "aby dobrze bylo 3 krajom" - hehe doobre, w Anglii chyba o tym nie słyszeli, bo jeszcze mniej lubią UE niż Korwin
Mozliwe ze w UK nie lubią uni co nie zmienia faktu ze dobrze na niej wychodzą:-)- jakoś nie widze emigrantow z UK w Polsce zato widziałem mnóstwo imgrantow z innych czesci europy w UK
Adm możesz owszem możesz rozprowadzać swoj produkt :-) tylko go zrób :-)
Polska ma nie byc krajem produkującym tylko konsumujacym
A co od kredytow na świecie :-) co rozumiesz przez cały świat :-) ? Ja znam conajmniej kilka innych modeli które obowiązują w kilku innych krajach z powodzeniem
Polak nic nie opatentuje - bo go na to nie stać - wiesz ile kosztuje patent europejski ? Heheheheh albo patent w USA ? :-)
Owszem możesz tak samo jak możesz kupic sobie samochód za 150 tysiecy tylko idz i kup go :-)
>Hehe, to ciekawe skąd się bierze 161mld euro eksportu z Polski w 2015? Zapewne z tych fabryk w których nic sie nie produkuje.
Nie ma co sie śmiać tylko trzeba sprawdzić :-) ja sprawdziłem a ty ? :-)
A i sprawdź kto jest właścicielami tych firm ktore exportuja z Polski - ja sprawdziłem ale pewnie mi nie uwierzysz wiec sprawdź sam :-)
Oczywiście ze nie mam pojęcia o niczym :-)- skoro to ma być twoj argument :-) ? Super. to zobacz na to
"Przedstawiciele brytyjskiego fiskusa twierdzą, że firma płaci zbyt małe podatki (delikatnie mówiąc) w Wielkiej Brytanii. Jako dowód przytaczają dane z których wynika, iż Starbucks który posiada na Wyspach około 700 kawiarni i osiąga wolumen sprzedaży na poziomie 400 milionów funtów rocznie…nie zapłacił nawet centa podatków. Jak to możliwe?
Okazało się, że amerykański gigant wszystkie swoje zyski transferuje do bliźniaczej spółki zarejestrowanej w Holandii. Taki zabieg sprawia, iż roczne raporty dla brytyjskiego fiskusa wykazują stratę zamiast zysku. "
Ostatnio edytowany przez kosa0 (2015-10-31 20:38:10)
Adm możesz owszem możesz rozprowadzać swoj produkt :-) tylko go zrób :-)
Zakaz jakiś jest? Wsadzą mnie?
A co od kredytow na świecie :-) co rozumiesz przez cały świat :-) ? Ja znam conajmniej kilka innych modeli które obowiązują w kilku innych krajach z powodzeniem
Przez cały świat - rozumiem cały świat. Wszędzie głównym sposobem pozyskiwania środków na inwestycje są kredyty. Do tego można jeszcze dorzucić emisję obligacji oraz emisję akcji. Ze środków własnych się nie inwestuje, bo to się po prostu nie opłaca,
Polak nic nie opatentuje - bo go na to nie stać - wiesz ile kosztuje patent europejski ? Heheheheh albo patent w USA ? :-)
Kosztuje tyle samo co niemca, belga, rumuna czy bułgara.
>Hehe, to ciekawe skąd się bierze 161mld euro eksportu z Polski w 2015? Zapewne z tych fabryk w których nic sie nie produkuje.
Nie ma co sie śmiać tylko trzeba sprawdzić :-) ja sprawdziłem a ty ? :-)
A i sprawdź kto jest właścicielami tych firm ktore exportuja z Polski - ja sprawdziłem ale pewnie mi nie uwierzysz wiec sprawdź sam :-)
Nie ma to znaczenia. To jest normalny, globalny obrót gospodarczy.
Oczywiście ze nie mam pojęcia o niczym :-)- skoro to ma być twoj argument :-) ? Super. to zobacz na to
"Przedstawiciele brytyjskiego fiskusa twierdzą, że firma płaci zbyt małe podatki (delikatnie mówiąc) w Wielkiej Brytanii. Jako dowód przytaczają dane z których wynika, iż Starbucks który posiada na Wyspach około 700 kawiarni i osiąga wolumen sprzedaży na poziomie 400 milionów funtów rocznie…nie zapłacił nawet centa podatków. Jak to możliwe?
Okazało się, że amerykański gigant wszystkie swoje zyski transferuje do bliźniaczej spółki zarejestrowanej w Holandii. Taki zabieg sprawia, iż roczne raporty dla brytyjskiego fiskusa wykazują stratę zamiast zysku. "
I? Firmy są orgnizacjami sorientowanymi na zysk. Transfery zysków w celu zmniejszenia opodatkowania będą robić zawsze, czy to w UE, czy w NAFTa czy UA.
>Zakaz jakiś jest? Wsadzą mnie?
Jak dziecko jestes :-) Nikt cie nie wsadzi po prostu nie masz możliwości. Możesz otworzyć warzywniak i to wszystko.
>Przez cały świat - rozumiem cały świat
Nie obraz sie ale aby mówić o świecie trzeba byc gdzieś :-) I nie mowie tego złośliwie , ani aby cie obrazić .Poprostu nie mów cały świat :-) -Osobiście byłem w 20 kilku krajach a nie mówię że byłem wszędzie i wszystko widziałem . Co do inwestowania zorientuj sie jakie sa koszty pozyskania środków w PL . Koszty to także "specyficzne ustawodastwo" . Sa też lternatywne metody kto®e sie lepiej sprwdzają :-)
>Kosztuje tyle samo co niemca, belga, rumuna czy bułgara.
Są kłamstwa , duże kłamstwa i statystyki :-)
Owszem kosztuje tyle samo - pytanie tylko ile ty zarabiasz ?
Polak zarabia 4 tysiace pln niemiec 4 tysiace euro taka mala roznica
>Nie ma to znaczenia. To jest normalny, globalny obrót gospodarczy.
Wlasnie dlatego w PL jest taki kibel - przez takie myślenie . Pewne grupy uważają ze kapital nie ma narodowości - blad ma narodowość
To co widzicie w PL to nic innego jak kolonializm - firmy niemieckie buduja swoje bogactwo kosztem Polski i Polakow .
Jestesmy krajem niewolnikow i pracownikow a nie krajem wlascicieli i posiadaczy . A roznica miedzy wlascicielem a niewolnikiem
jest widoczna
>I? Firmy są orgnizacjami sorientowanymi na zysk.
Jest prawda , sama prawd i g... prawda :-) Malo mnie obchodza zyski korporacji :-)
Pewna firma w panstwie srodka probowala zrobić podobny manewr - niestety jej kierownictwo w 1/3 trafiło do wiezien , 1/3 do obozów reedukacyjnych - a reszta zmądrzała - a co do USA :-) załoz firme nie zapłać podatku i życze ci zdrowia :-)
Przypominam ze panstwo nie jest dla firm , jest dla obywateli - argumentacja jak powyzej jest dla mnie wynikiem lekko mowiac nierozsadnego myslenia
>Zakaz jakiś jest? Wsadzą mnie?
Jak dziecko jestes :-) Nikt cie nie wsadzi po prostu nie masz możliwości. Możesz otworzyć warzywniak i to wszystko.
Jak to nie mam możliwości? Wytłumacz proszę, tak konkretnie, jak mnie powstrzymają?
>Przez cały świat - rozumiem cały świat
Nie obraz sie ale aby mówić o świecie trzeba byc gdzieś :-) I nie mowie tego złośliwie , ani aby cie obrazić .Poprostu nie mów cały świat :-) -Osobiście byłem w 20 kilku krajach a nie mówię że byłem wszędzie i wszystko widziałem . Co do inwestowania zorientuj sie jakie sa koszty pozyskania środków w PL . Koszty to także "specyficzne ustawodastwo" . Sa też lternatywne metody kto®e sie lepiej sprwdzają :-)
A jakieś konkrety możesz podać?
>Kosztuje tyle samo co niemca, belga, rumuna czy bułgara.
Są kłamstwa , duże kłamstwa i statystyki :-)
Owszem kosztuje tyle samo - pytanie tylko ile ty zarabiasz ?
Polak zarabia 4 tysiace pln niemiec 4 tysiace euro taka mala roznica
Jak wynalazek ma sens, to pieniądze na patent się znajdą.
>Nie ma to znaczenia. To jest normalny, globalny obrót gospodarczy.
Wlasnie dlatego w PL jest taki kibel - przez takie myślenie . Pewne grupy uważają ze kapital nie ma narodowości - blad ma narodowość
Nie, właśnie dlatego kibel jest że są tacy co mają takie, dziewietnastowieczne poglądy.
To co widzicie w PL to nic innego jak kolonializm - firmy niemieckie buduja swoje bogactwo kosztem Polski i Polakow .
Jestesmy krajem niewolnikow i pracownikow a nie krajem wlascicieli i posiadaczy . A roznica miedzy wlascicielem a niewolnikiem
jest widoczna
Firmy na całym świecie budują bogactwo kosztem pracowników. Polska nie jest tu żadnym wyjątkiem.
>I? Firmy są orgnizacjami sorientowanymi na zysk.
Jest prawda , sama prawd i g... prawda :-) Malo mnie obchodza zyski korporacji :-)
Pewna firma w panstwie srodka probowala zrobić podobny manewr - niestety jej kierownictwo w 1/3 trafiło do wiezien , 1/3 do obozów reedukacyjnych - a reszta zmądrzała - a co do USA :-) załoz firme nie zapłać podatku i życze ci zdrowia :-)
Jakieś, ktoś, gdzieś. Konkrety poproszę. Co do USA, to sprawdź sobie ile największe 'amerykańske' korporacje zapłaciły w USA podatku.
Przypominam ze panstwo nie jest dla firm , jest dla obywateli - argumentacja jak powyzej jest dla mnie wynikiem lekko mowiac nierozsadnego myslenia
Ale firmy są do przynoszenia zysków swoim właścicielom, niezależnie od narodowości tych właścicieli
Musisz je nazwać "Podczerwony żarowy dogrzewacz pomieszczeń".
Adam Klobukowski napisał/a:Jak to nie mam możliwości? Wytłumacz proszę, tak konkretnie, jak mnie powstrzymają?
chce otworzyc fabryke produkujaca tradycyjne zarowki 150 do uzytku domowego
:D
E to co innego. Kosa twierdzi że niemiec może a polak nie może. Pytam się o podstawy tych twierdzeń.
Adam Klobukowski napisał/a:Jak to nie mam możliwości? Wytłumacz proszę, tak konkretnie, jak mnie powstrzymają?
chce otworzyc fabryke produkujaca tradycyjne zarowki 150 do uzytku domowego
:D
Możesz. Sprzedawaj je jako miniaturowe grzejniki i przejdzie bez problemu.
ja to najbardziej lubię te kompetentne oceny AS... i jego kolegów...
niech mi ktoś tu powie, że to nie dzieło wspólnej europy - to go wyśmieję...pogadajmy o tym, co jeszcze jest naleciałością europy?
te zloty - to jak myślicie...
Karol, zlotów to nam na razie ubyło :(
Więc nie pierdziel tylko przyjedź na zlot!!
AS....niech wyśmiewa...tylko merytorycznie...bo jeśli to wyśmiewanie jest kompetentne jak jego pytania o funkcję haszującą czy "upier..." urządzenie z DMA, to niewiele z tego wyniknie.
>Jak to nie mam możliwości? Wytłumacz proszę, tak konkretnie, jak mnie powstrzymają?
Nie wiem co ciebie powstrzymuje :-) nie mam kryształowej kuli :-).
Powstrzymują Polaków przepisy - przepisy w UK , w Niemczech sa zupelnie inne niz w PL
>A jakieś konkrety możesz podać?
4 z brzegu Arabia Saudyjska , Chile , Brazylia , Chiny
>Jak wynalazek ma sens, to pieniądze na patent się znajdą.
Znajda sie mowisz - same ;-)
>Nie, właśnie dlatego kibel jest że są tacy co mają takie, dziewietnastowieczne poglądy.
Coz patrzac na historie ostatnich 25 lat - to Polska a nie niemcy powinny byc potęga gospodarcza - Mieliśmy wszystko - tania sila robocza , tanie fabryki , ulegle wladze. A patrz Niemcy wykupili gospodarke i zbankrutowali . A wiesz dlaczego ?
Bo ten 19 wieczny model ma sens :-) Bo bogactwo bierze sie z pracy . Bo najpierw dbasz o rodzine miasto , wojewodztwo kraj a pozniej o inne kraje .Ja kupuje Polskie produkty jak moge - bo daje prace Polskim firmom - polskie firmy od ktorych kupuje zatrudniaja polakow kotrzy zarabiaja i oni znow kupuja - najlepiej polskie produkty gdyby kupowali na tym polega gospodarka
>Firmy na całym świecie budują bogactwo kosztem pracowników. Polska nie jest tu żadnym wyjątkiem.
Zdefiniuj świat :-) w dzikich krajach na pewno - w cywilizowanych pracownik jest nie niewolnikiem ale PRACOWNIKIEM.
Firmy bogaca sie nie kosztem pracownika ale w wyniku jego pracy - i tak jest w calej europie zachodniej i obydwu amerykach - tak w tej poludniowej tez , japoni australii i kilku innych krajach
>Jakieś, ktoś, gdzieś. Konkrety poproszę. Co do USA, to sprawdź sobie ile największe 'amerykańske' korporacje zapłaciły w USA podatku.
Jakie konkrety ? Hahahahah Sprawdź ile starbucks zapłacił w UK po przegranej sprawie .Sprawdzalem sprawdz i ty - zaplacily wiecej niz w PL .Dodatkowo sprawd zile te frmy placa pracownikowi w USA a ile w PL
>Ale firmy są do przynoszenia zysków swoim właścicielom, niezależnie od narodowości tych właścicieli
A co mnie to obchodzi ? to jest problem wlascicieli tych firm - oni maja przestrzegac prawa
Panstwo jest dla obywateli a nie korporacji - proste
kosa0, cytuj proszę poprawnie, bo się ciężko twoje posty czyta a jeszcze ciężej odpowiada.
>Jak to nie mam możliwości? Wytłumacz proszę, tak konkretnie, jak mnie powstrzymają?
Nie wiem co ciebie powstrzymuje :-) nie mam kryształowej kuli :-).
Powstrzymują Polaków przepisy - przepisy w UK , w Niemczech sa zupelnie inne niz w PL
Przepisy są mniej więcej takie same w całej UE. Jakoś nie widzę braku firm produkcyjnych w Polsce
>A jakieś konkrety możesz podać?
4 z brzegu Arabia Saudyjska , Chile , Brazylia , Chiny
To są cztery państwa. Podaj mi proszę jakie są tam alternatywne źródła finansowania
>Jak wynalazek ma sens, to pieniądze na patent się znajdą.
Znajda sie mowisz - same ;-)
Sam to deszcz pada. Jak masz dobry wynalazek, bez problemu znajdziesz inwestora który wyłoży kasę. Tak, w Polsce.
>Nie, właśnie dlatego kibel jest że są tacy co mają takie, dziewietnastowieczne poglądy.
Coz patrzac na historie ostatnich 25 lat - to Polska a nie niemcy powinny byc potęga gospodarcza - Mieliśmy wszystko - tania sila robocza , tanie fabryki , ulegle wladze. A patrz Niemcy wykupili gospodarke i zbankrutowali . A wiesz dlaczego ?
Bo ten 19 wieczny model ma sens :-) Bo bogactwo bierze sie z pracy . Bo najpierw dbasz o rodzine miasto , wojewodztwo kraj a pozniej o inne kraje .Ja kupuje Polskie produkty jak moge - bo daje prace Polskim firmom - polskie firmy od ktorych kupuje zatrudniaja polakow kotrzy zarabiaja i oni znow kupuja - najlepiej polskie produkty gdyby kupowali na tym polega gospodarka
Niemcy nie wykupili, ale zainwestowali. Tak samo jak Francuzi, Amerykanie itp. - wszystkie te kraje które w 1990 miały kapitał na inwestycje, nowoczesną technologię i potrafili robić interesey w warunkach kapitalistycznej gospodarki. Polacy też sobie nieźle sami poradzili i mamy już firmy inwestujące za granicą, tak samo jak inni./
>Firmy na całym świecie budują bogactwo kosztem pracowników. Polska nie jest tu żadnym wyjątkiem.
Zdefiniuj świat :-) w dzikich krajach na pewno - w cywilizowanych pracownik jest nie niewolnikiem ale PRACOWNIKIEM.
Firmy bogaca sie nie kosztem pracownika ale w wyniku jego pracy - i tak jest w calej europie zachodniej i obydwu amerykach - tak w tej poludniowej tez , japoni australii i kilku innych krajach
Na jedno wychodzi. Firma się bogaci. Uwierz mi, nie wszyscy w Polsce pracują za najniższą krajową. Trzeba jednak mieć kwalifikacje i chcieć się uczyć.
>Jakieś, ktoś, gdzieś. Konkrety poproszę. Co do USA, to sprawdź sobie ile największe 'amerykańske' korporacje zapłaciły w USA podatku.
Jakie konkrety ? Hahahahah Sprawdź ile starbucks zapłacił w UK po przegranej sprawie .Sprawdzalem sprawdz i ty - zaplacily wiecej niz w PL .Dodatkowo sprawd zile te frmy placa pracownikowi w USA a ile w PL
To w USA czy UK, bo kręcisz.
>Ale firmy są do przynoszenia zysków swoim właścicielom, niezależnie od narodowości tych właścicieli
A co mnie to obchodzi ? to jest problem wlascicieli tych firm - oni maja przestrzegac prawa
Panstwo jest dla obywateli a nie korporacji - proste
No i przestrzegają. W czym problem?
>kosa0, cytuj proszę poprawnie, bo się ciężko twoje posty czyta a jeszcze ciężej odpowiada.
Nie wiem jak tak ladnie sformatować odpowiedz jak ty :-)
>Przepisy są mniej więcej takie same w całej UE. Jakoś nie widzę braku firm produkcyjnych w Polsce
Problem w tym iż nie są :-).Ile osob jest tutaj ktore mieszka w UK ? Jaki panowie/panie sa progi podatkowe ? stopa wolna od podatku ? Jak sa zorganizowane emerytury ? Ile jest osob prowadzacych biznes w UK czy w Niemczech ? Jakie sa roznice w prawie ? :-)
Ja nie widze firm produkujących w PL - widocznie posługujemy sie inna optyka
>To są cztery państwa. Podaj mi proszę jakie są tam alternatywne źródła finansowania
Hm a musi byc więcej ? Chiny pierwsza gospodarka świata - to chyba coś znaczy :-)
Moge ci opisac jak to dziala w chinach czy Arabi Saudyjskiej ale to bedize eleborat - wstukaj w googla bedzie krocej :-)
>Sam to deszcz pada. Jak masz dobry wynalazek, bez problemu znajdziesz inwestora który wyłoży kasę. Tak, w Polsce.
Znajdz :-) porozmawiamy :-)
>Niemcy nie wykupili, ale zainwestowali ....
Hahahaahh - wykupili i zamknęli - tez bym tak zrobil :-) To sie nazywa likwidowanie konkurencji - taktyka stara jak swiat .
>Na jedno wychodzi. Firma się bogaci. Uwierz mi, nie wszyscy w Polsce pracują za najniższą krajową. Trzeba jednak mieć kwalifikacje i chcieć się uczyć.
Teraz poplynoles :-) Firma w PL to nie ludzie i nie musze ci wierzyc bo ja to widziałem na codzień .W Pl wiekszość firm to zakłady pracy niewolniczej . Popytaj ludzi ktorzy pracuja w UK chociażby o roznice
W PL za najnizsza krajowa pracuje duza część społeczeństwa - arogancja wypowiedzi "Trzeba jednak mieć kwalifikacje i chcieć się uczyć." jest porażająca . Ci ludzie bez kwalfikacji mogą ci kiedyś ściąć glowę - poczytaj o przyczynach rewolucji Pazdziernikowej , badz rewolucji we Francji
>To w USA czy UK, bo kręcisz.
Ja krece ? czy ty chcesz wywolac takie wrazenie ?
Sprawdź w UK ile zapłacił starbucks po przegranej sprawie , sprawdź ile placa korporacje w USA a nie tylko wierzysz w bulshit rodem z tvn i gazety wyborczej
>No i przestrzegają. W czym problem?
Hohoho
Te prawo w Polsce jest przedmiotem kpin i zdziwienia w czesci krajów - prawdziwą furore robi opowieść o banksterach , mafi polityczno- ekonomicznej - ot choćby ambergold czy opowieści o ciągnikach zajmowanych bez wyroku przez komornika
Szczytem uczciwości jest też pompowanie opakowań - aby oszukać kupujacego ( patrz chipsy )
a nie tylko wierzysz w bulshit rodem z tvn i gazety wyborczej
Nie mogłem się tego argumentu doczekać ... brakuje jeszcze tylko do kompletu słowa leming.
Firma w PL to nie ludzie i nie musze ci wierzyc bo ja to widziałem na codzień .W Pl wiekszość firm to zakłady pracy niewolniczej .
Popłynąłeś .... też nie musimy Ci wierzyć w takie bzdury .....
Sam to deszcz pada. Jak masz dobry wynalazek, bez problemu znajdziesz inwestora który wyłoży kasę. Tak, w Polsce.
No tak. Nie zdziw się, że za swój pomysł dostaniesz potem 5% co najwyżej. Resztę weźmie kapitał, który przecież nie ma narodowości. No bo przecież to on dysponuje kapitałem, a ty "tylko" pomysłem, nie masz doświadczenia, nie znasz się na "finansowości" - uzasadnień jest mnóstwo. Tylko, że ten sam kapitał bez narodowości trąbi na okrągło o pomysłach i kreatywności, bo jednak o ironio - sam kapitał jakoś nie bardzo chce się pomnażać :/
>kosa0, cytuj proszę poprawnie, bo się ciężko twoje posty czyta a jeszcze ciężej odpowiada.
Nie wiem jak tak ladnie sformatować odpowiedz jak ty :-)
No to się naucz, jest to w linku o BBCode nad postem.
Naucz się też proszę konkretnie odpowiadać na pytania, a nie ogólnikami i nie 'znajdź se w google', bo ja też mogę tak odpowiadać, ale nie interesuje mnie gra gołębi w szachy.
@Bartosz specjalnie dla ciebie bede głosił ze ziemia jest plaska , tvn i gw pokazują prawde :-) .
a michnik jest wielkim expertem :-)
W nic mi nie musisz wierzyc - kazdy sie przekona na wlasnej skorze jak te dirmy w pl sa lodzkie i dbaja o pracownika
@adam powaliles mnie siła ignorancji - z twoimi argumentami nie sposob dyskutowac - napisze ci 4 kraje w ktortch model ekonomiczny odbiega od twojego wyobrazenia i dramat podalem tylko 4 - napisze ci jak to tam dziala nie uwierzysz - aha mizesz jescze na koniec uzyc argumentu o błędach :) to koronny dowod w każdej dyskusji .Ciebje nje przekonam zreszta to nie bylo nawet moim celem :-) kazdy kiedys zauwaza ze swiat go otaczajacy diametralnie odbiega od propagandy .
Z mojej strony @adam temat zamkniety jest nie widze dalszego sensu polemizowania z toba - i nie obraz sie nie jest moim celem obrazanie nikogo -poprostu dyskusja z toba przestala miec dla mnie dalszy sens- mnie nie przekonasz do swoich racj :-)
Ostatnio edytowany przez kosa0 (2015-11-02 07:50:03)
A czy ja coś takiego twierdzę ? Bawi mnie tylko takie ciągłe zasłanianie się wyświechtanymi tekstami ... już się powinieneś wstydzić, że czytasz GW i oglądasz TVN skoro wiesz co w nich się znajduje i się głosi ..... a z drugiej strony, to nazwiska w Polsce piszę się wielką literą i sam sobie wystawiasz świadectwo robiąc inaczej. No chyba, że to ma bardziej "dokopać" ale to dziecinne jest.
@adam powaliles mnie siła ignorancji - z twoimi argumentami nie sposob dyskutowac - napisze ci 4 kraje w ktortch model ekonomiczny odbiega od twojego wyobrazenia i dramat podalem tylko 4 - napisze ci jak to tam dziala nie uwierzysz - aha mizesz jescze na koniec uzyc argumentu o błędach :) to koronny dowod w każdej dyskusji .Ciebje nje przekonam zreszta to nie bylo nawet moim celem :-) kazdy kiedys zauwaza ze swiat go otaczajacy diametralnie odbiega od propagandy .
Z mojej strony @adam temat zamkniety jest nie widze dalszego sensu polemizowania z toba - i nie obraz sie nie jest moim celem obrazanie nikogo -poprostu dyskusja z toba przestala miec dla mnie dalszy sens- mnie nie przekonasz do swoich racj :-)
kosa0, ja nie pytałem się o kraje, ja się pytałem o metody finansowania inwestycji. I tak jest z innymi twoimi odpowiedziami - pytałem się o A a ty piszesz o B i do tego zero konkretnych odpowiedzi, same ogólniku i nośne hasła w stylu 'banksterka'. To nie jest wiec Kukiza, ja tu się pytam o konkrety.
Wiec kukiza to nie jest a szkoda - raczej przypomina to przemowienie Klamacz .
Pytasz sie o konkrety to ci odpowiadam. inne metody finansowania Crowfunding , joint venture , wspolwlascicielstwo popularne w bankach arabskich to tylko trzy z wielu innych form odniennych od porzyczania( nie wspominajax interwencjonizmu panstwowego czy inwestowaniu w startupy akademickie) . ateraz
Ty napisz co ta unia nam dala :-) smialo bo ja nje widze zyskow zacNij wymieniac - tylko daruj sobie autostrady - najsroSze na swiecie - wykonywane przez zagranicznych iwestorow - ktorzy nie plaxili polskim podwykonawcom .Powiec czy wiesz jak dzkalaja dotacje UE i jak sa grozne , piwiedz czy wiesz skad biora sie pieniadze ? CY wies jaka jest roka kapitalu i co wogole znacY KAPITALIZM .Czy wiesz co znacY slowo UNIA ? Czy rozruzniasz unie monetarna od innych uni ? Wiesz co to jest demografia ? Znasz modele kulturowe wystepujace na terenie uni ? Wiesz cos o zwyczajach - i nie mowie tu jedzeniu w macu Smialo , wzorce prawne w UE:-) chetnie poslucham :-)
Wiesz skad wIol sie kryzys finansowy w strefie euro ? Tylko nie pisz mi ze przyszedl z usa :-) hehehe Wieaz jaka strukture ma parlament EU ?
Tak jak napisalem wyzej nie widze sensu dalszej dysputy na tym polu - kazdy moze wierzyc w to co chce - a zwlaszcza miliony na smieciowkach - tak to sa najwieksi beneficjenci unii wedlug klamacz
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.110 sekund, wykonano 10 zapytań ]