Temat: [ZOT] powszechna mobilizacja
WKU rozsyła listy wzywające do powszechnej mobilizacji...
pytanie standardowe: jak się wykręcić?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
ABBUC Software 2024 - wyniki Ukazały się wyniki tegorocznego ABBUC Software Competition
Przeszłość spotyka przyszłość Czwarta edycja festiwalu gier konsolowych i komputerowych z lat 80. i 90.
Czwarta edycja ATASCII Compo! Dziś, 1 października 2024, oficjalnie rozpoczął się okres nadsyłania prac!
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
WKU rozsyła listy wzywające do powszechnej mobilizacji...
pytanie standardowe: jak się wykręcić?
http://www.youtube.com/watch?v=qJyWjEje_g0 :D
ze starszych kawałków https://www.youtube.com/watch?v=DOao6lSgryI :>
"WKU rozsyła listy wzywające do powszechnej mobilizacji..." i "powszechna mobilizacja" - licz się lepiej ze słowami bo przy odrobinie złej woli można to podciągnąć pod pomówienie art. 212 kk. a i zapewne znajdą się i inne paragrafy :>
masz/macie jakiś strasznie przekoszony ten obraz europejskiego systemu wolności demokratycznej... udziela się od elit, że niby cokolwiek by powiedzieć o zjednoczonej europie to zaraz straszą sądem i bóg wie kim jeszcze....
Demokracja, elity, Europa nie mają tu nic do rzeczy. Po prostu nadchodzi taki moment kiedy nie można dowolnie chlapać bzdur na lewo i prawo bez opamiętania. Nie robię Ci na złość, ale chcę pewne rzeczy uświadomić, a także wybawić Ciebie i innych użytkowników od ew. popełnienia przestępstwa.
Pomijając już to rozgłaszanie nieprawdziwych informacji o "powszechnej mobilizacji", to sam topik i ewentualne
odpowiedzi mogą podpadać pod KK jako przestępstwa przeciwko obronności.
Miej świadomość, że zniesienie Zasadniczej Służby Wojskowej nie spowodowało likwidacji przestępstwa, jakim jest niestawienie się kwalifikację wojskową czy też jakimi są inne formy uchylania się od powszechnego obowiązku obrony.
Karalne jest również pomaganie w tym uchylaniu się :>
https://www.youtube.com/watch?v=iGrmP0awtxo
Powszechna mobilizacja to nie jest cos o czym sie dowiadujesz z poczty pantoflowej :) Jak sama nazwa wskazuje jest powszechna :) i oglaszana przez prezydenta i powtarzana przez wszystkie mozliwe media, lacznie ze slupami w posredniaku :) Po drugie: zeby byla jakakolwiek mobilizacja - musialby byc stan wyjatkowy lub wojna. Tez oglaszana przez wladze :)
Wezwanie do WKU to jeszcze nie wojna :) Moze chca sprawdzic czy nie zmienic ci kategorii na E :)
wasi powscy kumple ostro straszą, dziś od rana co 5 minut nade mną przelatuje eskadra polskiego złomu... ale ja się was powców nie boję... i nigdy nie będę za tym g... zjednoczoną europą (kolesi)...
re up: Nie będziesz a korzystasz z dobrodziejstw. Jakbyś takie słowa wypowiedział w czasach kiedy Atari było małe to byś zobaczył co się stało. Mnie do tej pory ciarki po plecach chodzą jak dostawszy się na studia (AGH) zaniosłem papier z uczelni do WKU i nieopatrznie pani powiedziałem że "świstek" z uczelni przyniosłem. Jak na mnie huknęła że zaraz mi skierowanie da... (a byłem na "stanie" 6 pomorskiej dywizji powietrzno desantowej)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.086 sekund, wykonano 8 zapytań ]