Odp: tak sie robi dema na 8bit :)
gepard: jakbys rozmiawial z ludzmi to bys wiedzial
no to teraz poczułem sie jak pustelnik czy inny eremita ;)
Ostatnio edytowany przez gepard (2013-06-27 12:35:26)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Bezsensowne dodawanie newsów Dodawanie trzech lub więcej newsów jednego dnia mija sie z celem
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
gepard: jakbys rozmiawial z ludzmi to bys wiedzial
no to teraz poczułem sie jak pustelnik czy inny eremita ;)
Ostatnio edytowany przez gepard (2013-06-27 12:35:26)
hehe, dobre :)
Moze tam u Was na pomorzu sie nie rozmawia na te tematy pomiedzy soba ;)
Ale Panowie o co ten ból? Dla mnie kwintesencją rulezowania jest właśnie obruszanie się o takie rzeczy ;) Myślałem że tylko amigowców to kłuje w oczy, a tu pacz pan... ;) KAAAAAALKULAAAAATOOOOR BOOOOLEEEEK! :) E nie ma efektu :0
... a tymczasem w najbliższy weekend kolejne amstradowe party we Francji. Ciekawe czy znów pojawi się jakieś damko które skopie tyłek pozostałym 8bitowcom.
Ostatnio edytowany przez at0m^Lamers (2013-06-27 19:55:59)
Ale Panowie o co ten ból? Dla mnie kwintesencją rulezowania jest właśnie obruszanie się o takie rzeczy ;) Myślałem że tylko amigowców to kłuje w oczy, a tu pacz pan... ;) KAAAAAALKULAAAAATOOOOR BOOOOLEEEEK! :) E nie ma efektu :0
Nie marudź i nie filozuj tylko leć zrobić popkorn czy zamówić pizzę i siadaj z nogami na biurku i delektuj się tą cudowną retronowelą :)
Jest przecież dobra! ;)
Ostatnio edytowany przez jury (2013-06-27 18:56:13)
tak to jest jak nie ma produkcji, a jak już są to w liczbach pierwszych.... szkoda że najwięcej do powiedzenia maja Ci którzy niewiele lub nic nie robia by to zmienić...
Gepard, kruczę, myślałem że temat jest zamknięty ale najwyraźniej myliłem się.
Napisz do kierownika żeby zamkną forum AA dla niescenowców i nieamigowców. A jak, niech tłuszcza zna swoje miejsce. Będziesz miał wtedy spokój.
Podsumuję to słowami at0m^Lamers: "No to Gepardzie zachęciłeś ludzi do pracy ... "
Ostatnio edytowany przez Cyprian (2013-06-27 19:50:30)
weź jeszcze raz przeczytaj to co napisałem ze ZROZUMIENIEM, przeliteruj sobie, przepisz, przepuśc przez zrozumiały dla siebie transalor i przestań odwracac kota ogonem
znaczenie tego jest jedno i na pewno nie takie jak proponujesz
Gepard pięknie siebie opisałeś:
szkoda że najwięcej do powiedzenia maja Ci którzy niewiele lub nic nie robia by to zmienić...
Czekamy!!!
-w takim razie na nowe demo Cypriana na Falcona które zniszczy wszystko na DSP :)
Ostatnio edytowany przez AS... (2013-06-27 20:07:14)
tu mnie masz Cyprian... nigdy nic nie robiłem na Atari prócz pisania na tym forum. MASZ RACJE.
Są inni do Ciebie podobni :)
Nie jesteś sam!
Gepard, najwyraźniej nad potrzebę scenowania przekładam potrzebę czytania w spokoju forum AA. ale z Twoimi postami jest to naprawdę ciężkie...
nie będe tego komentował bo ręce opadają...
Napisz do kierownika żeby zamkną forum AA dla niescenowców i nieamigowców. A jak, niech tłuszcza zna swoje miejsce. Będziesz miał wtedy spokój."
Cyprian sam zacząłeś w tym wątku pisać o Amidze, rzucać linkami do amigowych produkcji i pisać o wyższości Falcona nad Amigą. Sam zacząłeś coś przeciwko czemu później zacząłeś się burzyć ... jak rasowy troll
Gepciu, olej malkontentów. Takim nie dogodzisz i nie ma się nimi co przejmować. :)
Cyprian sam zacząłeś w tym wątku pisać o Amidze, rzucać linkami do amigowych produkcji
mylisz się,
skomentowałem to poniżej gdzie Gepard żali się na ST.
Adam: owszem ale i tak imho lepsze niż część dem na 8mhz...
porównałem więc fajne demo na Amstrada do słabych dem z Amigi:
ja zapodam - co prawda nie na ST ale i tak chowa się przy Phortem
Może jest to moja subiektywna ocena ale uważam że na Ami są lepsze.
i pisać o wyższości Falcona nad Amigą.l
odpowiedziałem konkretną treścią i przykładami benchmarków na pytanie kolegi swinkamor12.
Gdzie tu pisanie o wyższości?
Sam zacząłeś coś przeciwko czemu później zacząłeś się burzyć ... jak rasowy troll
W obu w/w przypadkach dałem konkretne odpowiedzi, gdzie tu trolowanie?
Ostatnio edytowany przez Cyprian (2013-06-27 21:15:41)
voy: nie przejmuje sie - nie ma kim i czym a więc robie dalej swoje, niech przemówia produkcje
Ostatnio edytowany przez gepard (2013-06-27 21:08:57)
mylisz się, skomentowałem to poniżej gdzie Gepard żali się na ST.
Nie, to Ty teraz odwracasz kota ogonem. W rzeczywistości było tak, że na forum atarowskim ktoś napisał (w skrócie) "zobaczcie jakie fajne demko na CPC .... nawet lepsze niż niektóre produkcje na dużo szybsze ST" ... i tu się odezwały jakieś Twoje niezrozumiałe uprzedzenia i zacząłeś "jechać" na Amigę ... tylko po co? ... ale OK w sumie masz do tego prawo, tylko w takiej sytuacji nie obrażaj się na ludzi którzy wchodzą z Tobą w polemikę i nie każ im spadać na inne forum.
Ostatnio edytowany przez at0m^Lamers (2013-06-27 21:41:24)
Gepard porównał jednego 16bitowca do Amstrada, ja innego. Czemu ciebie to oburza?
Najwyraźniej jesteś przewrażliwiony na punkcie Amigi.
Ostatnio edytowany przez Cyprian (2013-06-27 22:37:58)
Moim zdaniem to demko jest średnie. To co sprawia, że może się podobać to mocno kolorowe grafiki - ale to zasługa chipa graficznego, bo to nie standardowy CPC tylko Plus. Nie jest źle, ale żeby specjalnie się zachwycać...
Gepard porównał jednego 16bitowca do Amstrada, ja innego. Czemu ciebie to oburza?
Ja nie o to mam pretensje, przeczytaj jeszcze raz to co napisałem, może zrozumiesz o co mi chodzi.
Moim zdaniem to demko jest średnie. To co sprawia, że może się podobać to mocno kolorowe grafiki - ale to zasługa chipa graficznego, bo to nie standardowy CPC tylko Plus. Nie jest źle, ale żeby specjalnie się zachwycać...
To nie zasługa chipa graficznego tylko grafika który je wypixelował :)
Ostatnio edytowany przez at0m^Lamers (2013-06-28 08:10:32)
Racja, grafik się napracował ale nic ponadto. Bo muzyczka działa trochę na nerwy...
Po co okrzyk "Amigaaaaaaaaaah!", skoro można spokojniej zanucić "Amigaaaaa for you" jak na Intelu IV we Włocławku.
BTW. wywiad z autorem w/w (który nucił to z M.Pampuchem na IO IV), panem Tyschtschenko, z tego roku, zamieścił miło się nazywający portal "mos6502":
http://www.mos6502.com/friday-commodore … htschenko/
:D
Ostatnio edytowany przez Dracon (2013-06-28 08:56:45)
"zobaczcie jakie fajne demko na CPC .... nawet lepsze niż niektóre produkcje na dużo szybsze ST" ... i tu się odezwały jakieś Twoje niezrozumiałe uprzedzenia i zacząłeś "jechać" na Amigę ... tylko po co?
Byc moze z tej samej przyczyny dla ktorej gepard stwierdzil (od tego wszystko sie zaczelo):
Adam: owszem ale i tak imho lepsze niż część dem na 8mhz...
Skoro jeden moze to i drugi moze. Dlaczego tylko to tego pierwszego nie zapytasz sie : tylko po co?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.199 sekund, wykonano 11 zapytań ]