Udało mi się zanabyć XC11 w pięknym stanie. Nietknięta mechanika, zero żółtaczki rys itp. Wczytuje idealnie, głowica nie nosi śladów używania. Jest jeden szkopuł łatwy do wyeliminowania bo już nieco słabo przewija więc lata dla gumy. Wymienić trzeba tą napędową szpulki choć planuję obie. Mierzenie gumy jest niewdzięcznym wyzwaniem choć na przymiar je wyjąłem. Ale gdybym musiał kupować wysyłkowo to pytanko czy ma ktoś jakieś wymiary z jakiejś serwisówki? Inna sprawa to po otwarciu wypadła mi jak widać na fotkach jakaś sprężynka z podkłądką i jakimś elementem plastikowym. Z tego co wywnioskowałem jest tylko jedno miejsce na umiejscowienie tych elementów przy zamykaniu obudowy jak widać na fotkach. Wygląda na to że to jakiś lekki docisk koła pasowego napędzającego rolkę. Wie ktoś może jaką ona rolę pełni? Jakaś eliminacja drgań, luzów bo nic innego mi do głowy nie przychodzi?
Swoją drogą nie mogę wyjść z podziwu jak precyzyjnie są spasowane i wykonane wszystkie elementy tego magnetu, jak fajnie rozplanowane wnętrze, jak ładnie dopasowany do serii XE. Podobnie zresztą jak 1010.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.