Witam
Jakis czas temu , ktos pisal na tym forum ( admin ? ) ze ma ukazac sie jakas ekskluzywna strzelaninka "ala" Doom .
Czy ta gierka zobaczyla swiatlo dzienne ?
pozdrawiam
bitman
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
atari.area forum » Software, Gry - 8bit » Strzelaninka
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
Jakis czas temu , ktos pisal na tym forum ( admin ? ) ze ma ukazac sie jakas ekskluzywna strzelaninka "ala" Doom .
Czy ta gierka zobaczyla swiatlo dzienne ?
pozdrawiam
bitman
Vector. Niestety gra się nie ukaże. Ale obejrzyj demo Numen, żeby się przekonać jak mogła wyglądać.
jak wyzej, w Numemie pokazany jest engine. Gra sie nie ukaze (a moze ?) bo nie bylo level makera oO. btw KoF rlz:p
Gra sie nie ukaze (a moze ?) bo nie bylo level makera
:rolleyes: :lol: jak to nie bylo ? Byl i to od dawna - edytor BUILD przeznaczony pierwortnie do leveli w DUKE NUKEM 3D.
(nie widze tez problemu, ze ten uzytek byl tylko na PeCe, w koncu sporo ludzi na atarowskiej scenie ma dostep do tej platformy... :> ).
Kto chcial, to mogl spokojnie to znalezc na sieci (GOOGLE róló!), wraz z informacjami jak sie taki etap przygotowuje. Poza tym na LECIE 2k2 Fox i Pajero pokazywali (na laptopie NIRa) jak nietrudne to bylo w projektowaniu.
A nie bylo raczej checi w realnej pomocy przy tworzeniu gry = zakichane lenistwo, po prostu. A ja jeszcze pamietam rozmowe jak np. TIGER sie deklarowal do pomocy w VECTORze..... :evil: :cry:
dobra,dobra...586 leniów....a swoją drogą ciekawie czy kolekcja Grayscale sie ukaze kiedys,bo jakos ostatnio cicho sie zrobiło...a potem bedzie,że nie było komu grafiki zrobić...... ;)
Pajero mial najwieksze doswiadczenie w mapach do Duke Nukem, ale stwierdzil ze rozdielczosc w enginie Foxa mu sie nie podoba i nic sensownego z tego nie wyjdzie
Dracon - mi chodzilo o lever makera ale takiego z krwi i kosci, nie o soft, wyrazilem sie niescisle : )
Drac i pewni enie zakichane lenistwo, ale moze brak wiezi grafikow z tym projektem. NIe wiem, fakt faktem, ze braklo bailkowca do pomocy : o
Gepard: co do kolekcji grayscale, to rzeczywiście - nie ma kto grafiki zrobić na atari... Czekamy dalej na chętnych, ale jakoś ich nie widać.
Drac i pewni enie zakichane lenistwo, ale moze brak wiezi grafikow z tym projektem. NIe wiem, fakt faktem, ze braklo bailkowca do pomocy : o
Lenistwo na pewno. A przy grafice tylko ja zostalem, nawet jeszcze mam gdzies kilka moich animek do Vectora. np. animacja ryb w wodzie, oraz obiekty: straznicy, itp. Co do wiezi grafikow, to przeciez obecnie sa maile, GG, itp. :P
FOX widocznie uznal, ze nie ma po co "wywazac otwartych drzwi" i zamiast tracic czas na pisanie jakiegos nowego level-makera, uzyl sprawdzonego gdzie indziej patentu. ;) Myslisz, ze w czym niby byly przygotowywane mapy terenu w NUMENIE - wlasnie w Buildzie! 8)
"Bailkowiec" ??? Czy masz na mysli pana BALOISA z #atari8 :?: 8O :lol:
Gepard: co do kolekcji grayscale, to rzeczywiście - nie ma kto grafiki zrobić na atari... Czekamy dalej na chętnych, ale jakoś ich nie widać.
mam małą koncepcje i juz cos tam zgadałem X-Raya,wiec jak wroce ze Szwecji (wybieram sie tam za tydzien na prawie dwa weeksy) to cos moze wypiksluje.
Hehe Numen ??? na kazdym party leci 2-3 razy , a co po Numen-ie ???
Vector off ? Engine jest , no ale co dalej ? Jezeli chodzi o czas , pieniadze itd.?
No mozna nawet na tym zarobic !
Elo, Bitman!
W sumie nie jestem kompetentną osobą by o tym pisać, ale jakiś czas temu Fox wystosował pismo, w którym oświadczył, że wycofuje się z tego projektu ze względu na bierność osób, które deklarowały się i były chętne pomóc w tworzeniu giery, co nie znalazło jednak odbicia w ich czynach :( . Podał w nim warunki i wymagania, które muszą zostać spełnione by powrócił do pracy nad Vectorem. Chyba można to gdzieś na forum znaleźć. Tytuł brzmiał: Vector umarł. Jak nie znajdziesz to podaj add Twojej skrzynki, podeślę Ci, bo mam to na dysku a nie ma chyba sensu cytowania tego w tym wątku.
Grzegorz Kwiatek napisał:
A co z Draconem? W końcu z X-Ray'em jest w grupce, może on by coś szarpnął? Ja się do tego nie biorę, bo wszelkie logosy [tego na pewno musałoby być sporo w tej produkcji] nie są moją mocną stroną, a szkoda byłoby zrobić jakąś padakę z tak dobrej kolekcji [zero wazeliny]. Boję się i tyle.
Tu może trochę offtopic ale poczułem się do napisania kilku słów w związku z tym o czym wspomniał Greg
A co z Draconem? W końcu z X-Ray'em jest w grupce, może on by coś szarpnął?
Przeciez pisałem Ci na GieGie, że obecenie jestem z pewnych względów uziemiony i tymczasowo niezdolny do tworzenia grafik.... Przejrzyj może logi z naszych ostatnich rozmów... ;)
Ja się do tego nie biorę, bo wszelkie logosy nie są moją mocną stroną,
moją też nie. :x W ogóle najlepszy w te klocki był P.W., ale on odszedł od sceny ładnych parę lat temu ... :? :rolleyes:
Elo!
Luz, Dracon to się kiedyś skończy. W październiku już będzie po wszystkim. Może wtedy. A co do logosów, to źródła inspiracji chyba możnaby się domyślać - dwie litery B i D! O.K. spadam, bo zobaczyłem topic i konweratch i pixelach...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Software, Gry - 8bit » Strzelaninka
Wygenerowano w 0.025 sekund, wykonano 65 zapytań