Witam

Jakis czas temu , ktos pisal na tym forum ( admin ? ) ze ma ukazac sie jakas ekskluzywna strzelaninka "ala" Doom .

Czy ta gierka zobaczyla swiatlo dzienne ?

pozdrawiam
bitman

World f**k Olympique Marseille & Legia Warszawa i Sochi 2014

2

Vector. Niestety gra się nie ukaże. Ale obejrzyj demo Numen, żeby się przekonać jak mogła wyglądać.

---> atarowiec od 1984r. <---

3

jak wyzej, w Numemie pokazany jest engine. Gra sie nie ukaze (a moze ?) bo nie bylo level makera oO. btw KoF rlz:p

4

Gra sie nie ukaze (a moze ?) bo nie bylo level makera

:rolleyes:   :lol:   jak to nie bylo ?  Byl i to od dawna - edytor BUILD przeznaczony pierwortnie do leveli w DUKE NUKEM 3D.
(nie widze tez problemu, ze ten uzytek byl tylko na PeCe, w koncu sporo ludzi na atarowskiej scenie ma dostep do tej platformy...  :>  ).
Kto chcial, to mogl spokojnie to znalezc na sieci (GOOGLE róló!), wraz z informacjami jak sie taki etap przygotowuje.  Poza tym na LECIE 2k2 Fox i Pajero pokazywali (na laptopie NIRa) jak nietrudne to bylo w projektowaniu.

A nie bylo raczej checi w realnej pomocy przy tworzeniu gry = zakichane lenistwo, po prostu.  A ja jeszcze pamietam rozmowe jak np. TIGER sie deklarowal do pomocy w VECTORze.....  :evil:   :cry:

5

dobra,dobra...586 leniów....a swoją drogą ciekawie czy kolekcja Grayscale sie ukaze kiedys,bo jakos ostatnio cicho sie zrobiło...a potem bedzie,że nie było komu grafiki zrobić...... ;)

gep/lamers^dial

6

Pajero mial najwieksze doswiadczenie w mapach do Duke Nukem, ale stwierdzil ze rozdielczosc w enginie Foxa mu sie nie podoba i nic sensownego z tego nie wyjdzie

*- TeBe/Madteam
3x Atari 130XE, SDX, CPU 65816, 2x VBXE, 2x IDE Plus rev. C

7

Dracon - mi chodzilo o lever makera ale takiego z krwi i kosci, nie o soft, wyrazilem sie niescisle : )

8

Drac i pewni enie zakichane lenistwo, ale moze brak wiezi grafikow z tym projektem. NIe wiem, fakt faktem, ze braklo bailkowca do pomocy : o

Gepard: co do kolekcji grayscale, to rzeczywiście - nie ma kto grafiki zrobić na atari... Czekamy dalej na chętnych, ale jakoś ich nie widać.

10

Drac i pewni enie zakichane lenistwo, ale moze brak wiezi grafikow z tym projektem. NIe wiem, fakt faktem, ze braklo bailkowca do pomocy : o

Lenistwo na pewno. A przy grafice tylko ja zostalem, nawet jeszcze mam gdzies kilka moich animek do Vectora. np. animacja ryb w wodzie, oraz obiekty: straznicy, itp. Co do wiezi grafikow, to przeciez obecnie sa maile, GG, itp. :P

FOX widocznie uznal, ze nie ma po co "wywazac otwartych drzwi" i zamiast tracic czas na pisanie jakiegos nowego level-makera, uzyl sprawdzonego gdzie indziej patentu. ;)   Myslisz, ze w czym niby byly przygotowywane mapy terenu w NUMENIE - wlasnie w Buildzie!   8)

"Bailkowiec" ???  Czy masz na mysli pana BALOISA z #atari8  :?:   8O   :lol:

11

Gepard: co do kolekcji grayscale, to rzeczywiście - nie ma kto grafiki zrobić na atari... Czekamy dalej na chętnych, ale jakoś ich nie widać.

mam małą koncepcje i juz cos tam zgadałem X-Raya,wiec jak wroce ze Szwecji (wybieram sie tam za tydzien na prawie dwa weeksy) to cos moze wypiksluje.

gep/lamers^dial

Hehe Numen ??? na kazdym party leci 2-3 razy , a co po Numen-ie ???
Vector off ? Engine jest , no ale co dalej ? Jezeli chodzi o czas , pieniadze itd.?
No mozna nawet na tym zarobic !

World f**k Olympique Marseille & Legia Warszawa i Sochi 2014

13

Elo, Bitman!
W sumie nie jestem kompetentną osobą by o tym pisać, ale jakiś czas temu Fox wystosował pismo, w którym oświadczył, że wycofuje się z tego projektu ze względu na bierność osób, które deklarowały się i były chętne pomóc w tworzeniu giery, co nie znalazło jednak odbicia w ich czynach  :( . Podał w nim warunki i wymagania, które muszą zostać spełnione by powrócił do pracy nad Vectorem. Chyba można to gdzieś na forum znaleźć. Tytuł brzmiał: Vector umarł. Jak nie znajdziesz to podaj add Twojej skrzynki, podeślę Ci, bo mam to na dysku a nie ma chyba sensu cytowania tego w tym wątku.

Grzegorz Kwiatek napisał:

A co z Draconem? W końcu z X-Ray'em jest w grupce, może on by coś szarpnął? Ja się do tego nie biorę, bo wszelkie logosy [tego na pewno musałoby być sporo w tej produkcji] nie są moją mocną stroną, a szkoda byłoby zrobić jakąś padakę z tak dobrej kolekcji [zero wazeliny]. Boję się i tyle.

Tu może trochę offtopic ale poczułem się do napisania kilku słów w związku z tym o czym wspomniał Greg

14

A co z Draconem? W końcu z X-Ray'em jest w grupce, może on by coś szarpnął?

Przeciez pisałem Ci na GieGie, że obecenie jestem z pewnych względów uziemiony i tymczasowo niezdolny do tworzenia grafik.... Przejrzyj może logi z naszych ostatnich rozmów...  ;)

Ja się do tego nie biorę, bo wszelkie logosy nie są moją mocną stroną,

moją też nie.  :x    W ogóle najlepszy w te klocki był P.W., ale on odszedł od sceny ładnych parę lat temu ...    :?    :rolleyes:

15

Elo!
Luz, Dracon to się kiedyś skończy. W październiku już będzie po wszystkim. Może wtedy. A co do logosów, to źródła inspiracji chyba możnaby się domyślać - dwie litery B i D! O.K. spadam, bo zobaczyłem topic i konweratch i pixelach...